• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
İşgalciler `çocukları taş attığı` gerekçesiyle aileyi cezalandıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS: İsrail'in, "çocukları taş attığı" gerekçesiyle Filistinli anne ve babaları cezalandırmaya hazırlandığı bildirildi.

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, İsrail Adalet Bakanı Ayalet Şakel ve Refah Bakanı Haim Katz tarafından hazırlandığı bildirilen yasa tasarısına göre, "taş attığı tesbit edilen" Filistinli çocukların anne ve babalarına yüksek miktarda para cezası verilecek. Bununla birlikte Filistinli çocuklara verilen cezalar da artırılacak.

Filistinli ailelere yönelik bu adım, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "taş ve molotofkokteyli atanlara" karşı "savaş ilan ettiğini" söylemesi ve polise "vur emri" vermesinin ardından geldi.

İsrail'de mevcut kanunlara göre, "çocuklarının işlediği suçlardan" dolayı ebeveynlere ceza verilemiyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esir İşleri Heyeti'nin raporuna göre, İsrail hapishanelerinde bir veya birkaç kez müebbet cezası verilmiş 478 kişi, 18 yaş altı 205 çocuk, 21 kadın, 480 idari tutuklu, 13 milletvekili, 2 eski bakan ile 80'i hayati tehlikesi bulunan bin 500 hasta tutuklunun da aralarında bulunduğu 6 bin 500 kişi bulunuyor.

Aksa'ya 40 yaş sınırlaması

Öte yandan Mescid-i Aksa'ya yönelik son günlerde artan ihlallerin ardından İsrail, bugün 40 yaş altı Müslümanların Aksa'ya girişini yasakladı. İsrail yönetimi, tansiyonun son günlerde yükseldiği şehre bugün yüzlerce asker ve polis takviyesi yaptı.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin buraya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Söz konusu olaylar nedeniyle Kudüs'te ve diğer bölgelerde İsrail polisi ile Filistinliler arasında taşlı sopalı arbede yaşanıyor.

aa

Bu haberler de ilginizi çekebilir