• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
Ceylanpınar`da kasaplık kursuna yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk Eğitim Merkezi`nin açmış olduğu kasaplık kursu yoğun ilgi gördü. Kasaplık sertifikası almak için başvuran 35 kursiyere teorik ve pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitim verilecek. Pratik eğitimlerin belediye mezbahanesinde yapıldığı eğitim sürecine Eğitmen Veteriner, Uzman Kasap ve Belediye Sağlık İşleri Müdürü de eşlik ediyor.

Kasaplık kursuyla ilgili bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Lokman Turay, 40 saatlik bir eğitim sürecinin olduğunu belirtti. Kursun, kalifiye eleman yetiştirmek ve belge sahibi olmayanlara sertifika vermek için açıldığını dile getiren Turay, “Yapmış olduğumuz kurs kapsamında ekibimiz içerisinde veteriner, uzman kasap ve hatta imam bulunmaktadır. Kasap esnaflarımıza kalifiye eleman kazandırma, sertifikası olmayan kasap arkadaşlarımıza da sertifika verme amacıyla kursumuzu açtık.” dedi.

Eğitimler belediye mezbahanesinde sürdürülüyor

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Servet Ekin de kasaplık kursunun halk eğitim merkeziyle koordineli yapıldığını ve kursun pratik bölümlerinin belediye mezbahanesinde sürdürüldüğünü ifade etti. Ekin, şunları söyledi: “Kursumuz Halk Eğitim Merkezi ve Belediyemiz ortak çalışmasıyla sürdürülmektedir. Kursumuzun amacı kasaplık yapıp sertifikası olmayan kasaplara sertifika kazandırmak, kasaplık tecrübesi olmayanlara da işi öğretip bir iş tecrübesi kazandırmak ve ek gelir kazandırmaktır.  Eğitim sürecinin sonunda kursiyer arkadaşlarımız sertifika sahibi olacaklardır. Yapmış olduğumuz programlama kapsamında cumartesi günü kursumuzu tamamlamış olacağız.” diye konuştu.

“Profesyonel kesim tekniklerini öğrenmek için kursa geldim”

Kursiyerlerden TİGEM`den emekli kasap Nusret Cengiz, kursa katılma amacını şöyle anlattı: “TİGEM`de kasap olarak çalışıyordum ve emekli oldum. Kasaplık kursu açıldığını duydum ve hem sertifika almak hem de Halk Eğitim Müdürlüğümüzün açmış olduğu kurstan istifade etmek için bu kursa katıldım.” ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Adnan Demirtaş ise, “Kursa kasaplık belgesi almak için geldim. Kasaplık eğitimim var ancak daha profesyonel kesim teknikleri öğrenmek ve kasaplık sertifikası almak için kursa geldim.” diye konuştu. (Mustafa Kaynak - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir