• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaşanan olaylar her kesimden halkı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de ve özellikle bölgede yaşanan şiddet olayları, halkı mağdur etmeye devam ediyor. Yeniden başlayan çatışma ortamıyla esnaf, yatırımcı, sanayici, işadamı ve her kesimden halkın zarara uğraması huzursuzluğu da beraberinde getiriyor.

Çatışmaların mağduriyet yaşattığı bir diğer kesim de saman satıcıları oldu. Olaylardan nasibini alan satıcılar, işlerinin durma noktasına geldiğini belirterek, bir an önce tekrar huzurun sağlanması gerektiğini söylediler.

Hayvan yemi olarak kullanılan saman satışlarının olaylardan dolayı azaldığını belirten Mehmet Zeki Erin, bölgede yaşanan şiddet olaylarından olumsuz etkilendiklerini ifade ederek, iş yapamaz hale geldiklerini vurguladı.

Saman satarak 13 nüfusun tek başına geçimini sağlayan Erin, “10-15 gündür piyasaya geliyorum ve şuana kadar bu günler arasında 2 çuval saman satamadım. Bu seneye göre geçen sene işlerimiz daha iyiydi. Saman geçen sene kilosu 80 kuruştu. Şimdi ise 50 kuruşa satıyoruz. Saman çok olmasına rağmen satış yapamıyoruz. Bizler sadece huzur istiyoruz. Olaylardan dolayı işlerimiz olmuyor. Halk bundan dolayı çok tedirgindir, ne yapacağını bilmiyor. Bu yüzden tüm herkesin işi durmuş durumda. Bizler düşmanlık istemiyoruz. Kürtler ve Türkler kardeştirler. Bizler bir bayrak altında kardeşçe yaşamak istiyoruz. Buraların Suriye gibi olmasını istemiyoruz.” dedi.

Olaylardan dolayı çok olmasına rağmen geçen seneye göre saman satışında bir hayli azalma olduğunu ifade eden Kemal Saçan, “Bu yaşanan olaylardan dolayı işlerimiz olmuyor. Saman çoktur ama işlerimiz olmuyor. Herkes tedirgindir. Saman bu sene çok olmasına rağmen satışlarımız pek olmuyor. Samanın fiyatı düşük olmasına rağmen kimse rağbet göstermiyor. Bu olaylar bizi de etkiledi. Bizler sadece huzur istiyoruz. Herkesin kardeşçe yaşamasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.  (M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir