• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Bitlis BEST-DER Hz. İbrahim`i anma programı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te yaptığı hayır çalışmalarıyla tanına Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Bitlis Sağlık, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma derneği BEST-DER, ‘Hz. İbrahim`i Anma ve Anlama Programı` düzenledi.

Derneğin Konferans salonunda halkın katılımıyla gerçekleştirilen program,  ilahiyatçı Lokman Dalga`nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Hz. İbrahim`in hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Eğitimci Ertan Ay,  mal, can ve evlatların, insanın en fazla düşkün olduğu ve en zor vazgeçebildiği nimetlerden olduğunu belirterek, Hz. İbrahim`in bu zor imtihanı hiç tereddüt etmeden verdiğine dair örnekler paylaştı.

Ay, şöyle konuştu: “Allah Hz. İbrahim`e: ‘Bana teslim ol` dediği zaman, İbrahim bir anlık bile tereddüt etmeden, şek ve şüpheye düşmeden ‘Ben âlemlerin Rabbi olan Allah`a teslim oldum.` dediği için İbrahim oldu. Bizler de bugün Müslüman olarak ne kadar kendimize bu şerefli kelimeyi içtenlikle benimsiyorsak da, amellerimiz, söylediklerimizi doğrulamıyor.”

Allah`a (cc) kurban adamanın anlamının, kişinin en sevdiği varlığını İbrahim`ce Allah`a bağışlamak olduğunu kaydeden Ay, “Hz. İbrahim`in kurbanı en çok sevdiği oğlu İsmail`di. Bazen insanlar en çok sevdiğini vermekte zorlanırlar. Uzun bir müddet İbrahim`in çocuğu olmamıştı. Fakat Allah kendisine uzun bir aradan sonra verdiği evladının Hz. İbrahim hiç tereddüt etmeden Rabbine kurban ediyor. O, tam bir sadakat ve teslimiyet timsaliydi. Bizlerde eğer İbrahim`i bir teslimiyet timsali olarak görüyorsak, en sevdiklerimizi Allah yolunda vermekten geri durmamalıyız. Eğer İbrahim`in yolunu takip etmek istiyorsak, onun gibi Nemrutların ateşine atılacağımızı bile bile korkusuz bir şekilde davamıza sahip çıkmalıyız. Eğer bizler İbrahim`in takipçisi olmak istiyorsak, küfre karşı, zalimlere karşı putları kırmayı bileceğiz.” diye konuştu.

Program, yapılan duanın ardında verilen ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir