• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Diyarbakır`da geçici Kur`an Kursu öğreticisi mülakatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların başlamasıyla beraber düzenlenen 8 aylık Kur`an Kursu öğreticisi mülakatı yapıldı.

İl Müftülüğünde düzenlenen mülakata 879 bayan, 444 erkek olmakla beraber toplamda bin 323 fahri öğretici adayı katıldı. Heyecanlı oldukları görülen mülakata giren fahri öğretici adayları, kursların geçici değil devamlı olmasını istediler.

Mülakat sonrası İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan fahri öğretici adaylarından Hamza Öner, şunları söyledi: “Kazandığım takdirde yeni nesiller yetiştirmek, Kur`an ile tanıştırmak ve Kur`an`ı onlara öğretmek için buraya geldim. Buradaki sınavı verdikten sonra öğrencilerimle baş başa kalmak istiyorum. Çocuklar sokaklarda dolaşacağına, Kur`an öğrenip Peygamber Efendimizin gösterdiği yolda gitmesi adına çabalayacağım ve İnşallah her birini ‘Mus`ab Bin Ümeyr` yapmak için bu sınavı kazanmak istiyorum.”

Mülakatta kendilerine Kur`an-ı Kerim okutulduğunu ve ezber ile tecvit kurallarının sorulduğunu belirten Öner, “Kur`an Kursunun sürekli olmasını istiyoruz. Bayan hocaların daha çok tercih edilmesine rağmen, biz yine de umutluyuz. Zaten burada olmak bize ayrı bir mutluluk veriyor.” dedi.

“Kurs öğreticiliği devamlı hale gelmesi lazım”

Mülakatı kazanıp bir an evvel görevine başlamak istediğini belirten Nurettin Kuzu da, “Mülakatta başarılı olduktan sonra öğrencilere ders vermek amaçlı buraya geldik. Sınavlarımız çok iyi geçti, 8 aylık geçici Kur`an Kursu öğreticiliği yerine devamlı olarak görev yapmamız daha iyi olacak.” ifadelerini kullandı.

Geçici Kur`an Kursu öğreticiliği için mülakatı kazanmak istediğini belirten Emrullah Erol ise “Allah`a şükür mülakatım iyi geçti.  Kur`an-ı Kerim`den sureler okutup, tecvit kurallarını ve ezber sordular. Yalnız gördüğünüz gibi başvuran kişi sayısı çok olduğundan dolayı büyük bir sıkıntı oluyor. Yetkililerden isteğimiz geçici Kur`an Kurslarının kalıcı hale getirilmesidir.” diye konuştu.

İl Müftülüğü de mülakat sonuçlarının en geç Cuma gününe kadar açıklanacağını belirtti. (Yunus Sırat / M. Hüseyin Temel - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir