• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
`Artık Kürtlerin yakasından düşün!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre başta olmak üzere bölgede bazı İl ve ilçelerde yaşanan çatışmalar ve ardından gelen sokağa çıkma yasakları hakkında değerlendirmelerde bulunan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, bölge halkının ciddi anlamda zarar gördüğünü belirterek, Kürt kimliği üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışanlara “Kürtlerin yakasından düşün artık” diyerek sitem etti.

Şırnak`ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalı ortam ve şiddet olaylarında sivil halkın zarar gördüğünün altını çizen Erat, “Burada Kürtler ciddi anlamda zarar görüyor. 90 yıl boyunca Kemalizm rejimi Kürtlere kan ağlattı. Birçok katliam gerçekleştirdi. 30 yıldır da Kürtler PKK`nin elinden çekiyor. Buradan sesleniyoruz ve diyoruz ki: Artık Kürtlerin yakasından düşün!” ifadelerini kullandı.

“Cizre, Suriye ve Irak şehirlerini andırıyor”

Sokağa çıkma yasaklarının en çok iki ateş arasında kalan bölge halkını mağdur ettiğini ifade eden Erat, Şırnak`ın Cizre ilçesinde 8 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından günler boyunca sokağa çıkamayan halkın içine düştüğü mağduriyetin gözler önüne serildiğini belirtti.

Erat, “ Halkın sokağa çıkma yasağı süresince ne derece mağdur edildiğini görmüş olduk. Cizre adeta Suriye ve Irak şehirlerini aratmayan bir hale dönmüş. Cizre tamamen savaşın içersinden çıkmış bir şehir haline gelmiş. İnsanlar hayatını kaybetmiş, birçok yaralı var ve insanların evleri yıkılmış, mağdur olmuşlar.”dedi.

“PKK 6-7 Ekim olaylarından sonra bu savaşı şehre taşımaya başladı”

Daha önce dağlarda olan PKK`nin çözüm sürecinin vermiş olduğu rahatlıkla bu savaşı şehirlere taşıdığını belirten Erat,  6-7 Ekim olaylarının bunun kanıtı olduğunun altını çizerek, “Özellikle bu sorunu temelinde ne var? Buna bakmamamız lazım. Görünen o ki dağlarda olan PKK 6-7 Ekim olaylarından sonra bu savaşı şehre taşımaya başladı. Oda tam çözüm süreci denilen süreçte oldu. PKK şehirlerde masum sivilleri kendine kalkan yaparak kendi savaşını yürütmeye, adeta Türkiye`yi Suriye`ye çevirme projesini icraata geçirmeye çalışıyor.” şeklinde konuştu.

“Kemalizm`inde PKK`nin de Kürt halkına verebileceği hiçbir şey yoktur”

Çözüm süreci boyunca hükümetin ciddi anlamda hatalarının olduğunu belirten Erat, 27 Aralık 2014`te Cizre`de HÜDA PAR üyelerine saatler boyunca bir katliam girişiminde bulunulduğunu ve hükümetin bu noktada tek bir adım atmadığını söyledi.

“Eğer hükümet, PKK`nin 27 Aralık`ta HÜDA PAR üyelerine saatler boyunca uyguladığı katliam girişiminde önlemler almış olsa idi, bu gün Cizre`de bu hale gelmeyecek ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmeyecekti. Fakat maalesef 8 saat boyunca PKK`liler dağdan inip Nur mahallesini taradılar ve hükümet tek bir adım bile atmadı. Şuan ise hükümet dağdan gelen PKK`lileri kıstırma adına sokağa çıkma yasakları ilan ediyor. Burada önemli olan halkın mağdur edilmemesidir. Kürt halkı yıllardır burada sıkıntı ve acı çekiyor. Artık buna dur denilmesi gerekiyor. Kemalizm`inde PKK`nin de Kürt halkına verebileceği hiçbir şey yoktur.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir