• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
`Herkes Gönül Rahatlığıyla Şanlıurfa`ya Gelebilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015 Öğretmen atama sonuçları açıklandı. İlk atama, yeniden atama, kurumlar arası yeniden atama ve milli sporcuların ataması kapsamında 37 bin öğretmenin ataması gerçekleşti.

Binlerce öğretmen adayının dört gözle beklediği atama sonuçlarının açıklanmasının ardından öğretmenler ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek kararnamelerini aldılar.

Kararnamelerini alan öğretmen ve yakınları duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) aktardı. Şanlıurfa`da olmaktan mutlu olduklarını söyleyen öğretmen yakınları, Şanlıurfa`nın korkulacak bir şehir olmadığını, rahatlıkla gelip Şanlıurfa`da görevlerini yapabileceklerini ifade ettiler.

“Herkes gelip burada görevini yapabilir”

Ankara`dan Şanlıurfa`ya geldiklerini söyleyen öğretmenler, “Yıllardır verdiğimiz mücadelenin meyvesini almayı başardık. Bunun için mutluyuz. Darısı diğer arkadaşların başına. Ben 3 yıl Bingöl`de görev yaptım. Şuan Şanlıurfa`dayız. Bu bölgelere atanan arkadaşlar korkmasınlar, gelip hizmetlerini yapsınlar. Şanlıurfa`yı çok beğendik, harika bir şehir.” dedi.

“Doğu da yaşanan olayları Şanlıurfa da göremezsiniz”

Kendisinin de öğretmen olduğunu ve yıllarca Adıyaman`da öğretmenlik yaptığını söyleyen İsmail Taş, “Kızımın ataması için geldik. Çok mutluyuz, memnunuz burası da ülkemizin bir paçasıdır. Şanlıurfa`yı dümdüz bir ova bekliyordum ama çok farklı geldi bana. Çok modern aynı zamanda çok güzel bir şehir. Şanlıurfa`nın çok güvenli bir şehir olduğu görülüyor. Doğu'da yaşanan olayları Şanlıurfa da göremezsiniz, burada öyle şeyler yok.” ifadelerini kullandı.

“Herkes gönül rahatlığıyla Şanlıurfa`ya gelebilir”

Ankara`dan eşinin ataması nedeniyle geldiklerini belirten Eyüp Uğurlu, “Şanlıurfa`yı gezdik, gördük çok memnun kaldık. Şanlıurfa`yı bilerek, isteyerek tercih ettik. Şanlıurfa da olayların olmadığını da biliyoruz. Şuan hiçbir sıkıntı yok, herkes gönül rahatlığıyla gelebilir.” şeklinde konuştu.  (Mustafa Bikeç/ Osman Gülebak - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir