• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Mesleki eğitim gençleri geleceğe hazırlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Ulu, yeni idareci kadrosuyla ve yeni çalışma alanlarıyla hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.

Batman Mesleki Eğitim Merkezi`nin 2015-2016 eğitim –öğretim yılı itibariyle açık öğretim lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme iş ve işlemlerini yeniden yapmaya başladığını hatırlatan Ulu, “Merkezimiz, açmış olduğu açık öğretim lisesi irtibat bürosu ve rehberlik servisi ile açık öğretim lisesi öğrencilerimizin hizmetindedir. Merkezimizde açık lise kaydını yapan öğrencilere rehberlik servisimiz aracılığıyla aynı zamanda meslek belgesi için kalfalık ve ustalık eğitimine kayıtları yapılmaktadır. Aynı zamanda yılda üç defa yapılan ustalık ve kalfalık sınavlarının devam ediyor. Güler yüzlü personeliyle Kültür Mahallesi Halk Eğitim Merkezinin yanında yer alan hizmet binamızda vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Yeni kayıt dönemi

Ulu, 2015-2016 açık öğretim lisesi birinci dönem kayıtlarının 2 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında yapılacağını belirterek daha eğitimli bir toplum için ellerinden gelen bütün çabaları gösterdiklerini ifade etti.

Kayıt yenileme

2015-2016 eğitim - öğretim yılı birinci dönem kayıt yenileme tarihinin de 14 Eylül ile 9 Ekim arasında yapılacağını aktaran Ulu, öğrencilerin bu tarihlerde kayıt yaptırması gerektiğini aktardı.

Birinci dönem sonu sınavları

Birinci dönem sonu sınavlarının 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde yapılacağını hatırlatan Ulu, öğrencilerin bu tarihlere dikkat etmesini istedi.

Çırak öğrenci kayıtları

Ulu, çırak öğretim kayıtlarının 1 Temmuz- 30 Eylül tarihleri arasında yapılacağını hatırlatarak, çırak öğrencilerin kayıt yapabilecekleri alan/dallar ve kayıt şartları, çıraklık sistemi hakkında daha geniş bilgiye kurumlarına başvurarak ulaşabileceklerini açıkladı.

Çıraklık sisteminin sağladığı faydalar da değinen Rıdvan Ulu gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

İş yerinizde çalışmakta olan 14-18 yaş arası veya 19 yaş üstü grubunda olan çırakları merkezimize kayıt yaptırdığınızda aşağıdaki olanakların hepsinden faydalanacaksınız.

1. İşyerlerinde çalışan çırakların sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi işverenlerin maddi yükünü azaltmıştır.

2. Çırak öğrencilere ödenen ücretler her türlü vergiden muaf tutulmuş ve işverene gider olarak gösterilme imkânı sağlanmıştır.

3. Teorik mesleki eğitim gören çıraklar işyerlerine daha faydalı olmakla, yapılan üretimin kalitesinin yükselmesine iş veriminin artmasına katkı sağlamaktadır.

4. Eğitime bir sözleşmeyle başlamak suretiyle, çırakların gelişi güzel işyeri değiştirmeleri önlenmiş, iş hayatına çalışma disiplini getirmiştir.

5. İşyeri açmanın belli kurallara bağlanması sağlanmış ve gelişi güzel işyeri açılması önlenmiştir.

6. Okul ve işyerinde teorik ve pratik eğitimin ortaklaşa yürütülmesi sağlanmış, böylece, iş hayatının istek ve ihtiyaçlarına daha uygun elemanların yetiştirilmesi sağlanmıştır.

Sevgili gençler; mesleğinizi öğrendikten sonra devam edebilmeniz ve kendi işyerinizi açabilmeniz için hiç vakit kaybetmeden "Çıraklık sözleşmenizi" yaparak merkezimize kayıt yaptırınız ve size sunulan aşağıdaki tüm imkânlardan en iyi şekilde yararlanınız. Merkezimize kayıtlar Temmuz-Ağustos-Eylül ayının ilk haftası ve Ocak aylarında yapılmaktadır.

Öğrencilik dönemi faydaları

1. Devlet tarafından her ay Genel Sağlık Sigortası kapsamında Sigorta primleriniz ödenecek.

2. Hastalandığınızda ya da kaza geçirdiğinizde devlet hastanelerinde ücretsiz tedavi edileceksiniz. İlköğretim, Lise ve Üniversite Öğrencilerine sağlanan tüm öğrenci haklarından yararlanacaksınız.

3. Mesleğinizle ilgili teknik bilgiler öğrenecek ve mesleğinizde daha başarılı olacaksınız.

4. Önce kalfalık belgesi,  sonra ustalık belgesi alarak kendi mesleğinizde işinizi kuracaksınız, işyerinizi açacaksınız. 

Kayıt Ön Şartları

1. 14 Yaşından gün almış olmalısınız

2. Mesleğinizle ilgili bir işyerinde çalışıyor olmalısınız.

3. Çalıştığınız iş yerinde mesleğinizde bir Usta Öğretici bulunmalıdır.

4. Örgün eğitimle ilişiğinizin kesilmiş olması gerekmektedir. Açık öğretim lisesi öğrencisinin merkezimize çırak öğrenci olarak kaydı yapılmaktadır. (M. Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir