• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
`Sınır Kapıları Mülteciler İçin Açılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul otogarında ve Edirne`de toplanan yüzlerce Suriyeli, Avrupa'ya gitmeyi bekliyor. Türkiye`nin sınır kapılarını kapatması ve mültecilerin geçişlerine izin vermemesi mülteci krizine neden oluyor. İHH İnsani Yardım Vakfı mülteci sorunuyla ilgili yayınladığı yazılı basın açıklamasıyla sınır kapılarının bir an önce açılması gerektiğini belirtti.

Suriyelilere yardım etmek dini, dili ve ırkı ne olursa olsun insanlık görevidir

Suriyeli mülteciler ile ilgili krizin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Denizlerin kıyısına vuran çocuk cesetleri bu krizin en acı boyutunu göstermektedir. Zulümden kaçan çoğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan Suriyelilere yardım etmek dini, dili ve ırkı ne olursa olsun insanlık görevidir. Mevsim koşulları nedeniyle son zamanlarda korkunç boyutlara ulaşan tekne batmaları ve denizde boğulma hadiselerinden sonra bazı Suriyeli mülteci aileler şimdi de karadan yürüyerek Avrupa`ya gitmeye çalışmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye kapıları açsın!

Avrupa`ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilere de çağrıda bulunulan açıklamada, “İHH olarak Avrupa`ya gitmeye çalışan Suriyeli mültecilere çağrımız odur ki; deniz yolunu kullanmak yerine karadan yürüyerek Avrupa`ya ulaşmaya çalışmaları hayatlarının ve özellikle kadın ve çocukların hayatlarının korunması için çok daha doğru bir yöntem olacaktır. Şu anda Edirne yönüne hareket etmekte olan bin 500`ün üzerindeki Suriyelinin sayısı da her geçen vakit artacaktır. Türkiye`ye çağrımız kapıların açılarak Avrupa`ya geçişlerinin sağlanmasıdır. Mültecilerin iltica etme hakları tüm uluslararası sözleşmeler ve kanunlarca sağlanmakta ve korunmaktadır.” denildi.

Aylan bebek acısı bir kez daha yaşanmasın!

Avrupa ülke yönetimlerine ve Avrupa Birliği`ne çağrıda bulunulan açıklamada, “mülteci krizini göçmen krizi olarak adlandırmakla hukuki ve vicdani sorumluluktan kurtulamazsınız. Kapılarınızı açmak ve insani yardımda bulunmak hukuki sorumluluğunuzdur. İnsan hakları ve hukuk bunu gerektirmektedir. Avrupa halkının ve sivil toplum kuruluşlarının gerekli duyarlılığı göstererek kendi yönetimlerine Aylan bebek acısını tekrar yaşatmamak adına adım atmalarını bekliyoruz. Son olarak şunu belirtmek isteriz ki, İHH olarak Suriye içerisinde, çevre ülkelerde, yollarda ve Avrupa sınırlarında olan Suriyeli mültecilerin temel yaşamsal ihtiyaçları için elimizden gelen tüm çabayı devam ettirmekteyiz. Halkımıza, tüm mülteci aileleri desteklemeleri için çağrı yapıyoruz.” ifadelerine yer verildi. (Erkan Yavuz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir