• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Ceylanpınar`a 350 öğretmen atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 37 bin öğretmen atamasını dün yaptı.

Elektronik ortamda yapılan atamalarda, Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin ataması için ‘Yargı`  kararı beklendiği için bu alanlarda öğretmen atamaları yapılmadı.

Atamalar kapsamında Ceylanpınar`a ise 350 öğretmenin ataması yapıldığı belirtildi.

250 Öğretmen Ceylanpınar'dan ayrıldı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı içerisinde gerek eş durumu ve gerekse isteğe bağlı olarak yaklaşık 250 öğretmen Ceylanpınar`dan ayrılmıştı.

Yeni atamalarla gelen öğretmen sayısında artışın yaşandığı ve giden öğretmenlere nazaran 100 öğretmeni daha Ceylanpınar`a atanmasının, ilçede yaşanan öğretmen açığının kapanması ve yeni yapılan okullara öğretmen tayinin de sıkıntı yaşanmaması için önemli olduğu belirtildi.

Ceylanpınar`da ücretli öğretmen sayısı azaldı

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı kapsamında Ceylanpınar`da öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle kapatıldığı ve bu kapsamda 180 ücretli öğretmenin okullarda istihdam edilmesi konusunda da eksilme yaşandığı belirtildi.

Bu yıl da yeni yapılan öğretmen atamalarından sonra yine boş kalan kontenjanlar için ücretli öğretmen alımı yapılacağı, ancak yeni atama yapılması ve öğretmen ihtiyacının azalması dolayısı ile bu yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yaklaşık 100 ücretli öğretmen alımı yapacağı belirtildi.

330 başvurudan sadece 100`ü istihdam edilecek

Ceylanpınar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, bu yıl ücretli öğretmenlik için yaklaşık 330 kişi başvurdu. Talebin az ve başvurunun fazla olması dolayısı ile ön lisans mezunlarının alınmayacağı belirtilirken öğretmen tercihinin daha çok Eğitim ve Fen Edebiyat mezunlarından yapılacağı öğrenildi.

Böylece Ceylanpınar`da istihdam edilen ücretli öğretmen sayısı azalmış ve eğitim veren branş öğretmen sayısı artmış oldu. (Mustafa Kaynak – İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir