• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
Kurbanlıklar Gaziantep`e getirilmeye başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Doğu`dan getirilen kurbanlıklar, şehre yakın bölgelerde kurulan kurban pazarlarında alıcıları beklemeye başlarken, besiciler bayrama sayılı günler kalmasına rağmen henüz satışların beklenen seviyede olmadığını belirtti.

Kurbanlık hayvanların gelmesiyle beraber kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Büyükbaş hayvan fiyatları 4 ile-12 bin TL arasında değişirken, küçükbaş hayvanlar ise 500 TL`den başlayıp hayvanın büyüklüğüne göre bin 200 TL`ye kadar çıkıyor.

Yetiştirmiş olduğu kurbanlıkları Van`ın Erciş ilçesinden Gaziantep`e getirdiğini belirten besici Ömer Seher, Kurban satışları ile ilgili olarak satışlardan umutlu olduklarını belirterek, her yıl kurban bayramı öncesi Gaziantep`e kurbanlık hayvan getirdiklerini dile getirdi.

Vatandaşların kurbanlık hayvanlarını şimdiden ayırmaya başladıklarını belirten Seher, satışların iyi olmasını umduklarını belirterek, “Kurbanlık fiyatları şuanda iyi gidiyor. Bayrama günler kala azda olsa satışlarımız başladı. Şimdiden gelerek kurbanlığını seçip ayıranlar var. Bizler, hayvan besicileri olarak memnunuz. Fiyatlar hemen hemen geçen yıl ile aynı. Vatandaşta fiyatları normal buluyor. Tabi bayrama birkaç gün kala daha hareketli günler yaşarız.” dedi.

“Büyükbaş hayvanlar daha çok rağbet görüyor”

Kurbanlıklar için getirdikleri hayvanların genelinin yaylada yetiştirildiğini belirten Seher, “Her yıl Van`dan Gaziantep`e geliyoruz. Müşterilerimize yakın olmak için biraz daha yakın illere geliyoruz. Şuanda elimizde 600-700 civarında hayvanımız var. İnşallah elimizdeki hayvanları tüketip memleketimize döneriz.” ifadelerini kullandı.

Küçükbaş hayvanların yanı sıra büyükbaş hayvanlar da sattıklarını belirten Seher, bu yıl büyükbaş hayvanlara daha çok rağbet olduğunu da belirtti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir