• DOLAR 32.605
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2494.457
  • ...
Diyarbakır`da saatli bomba paniği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesi Fatih Mahallesinde dün gece saatlerinde PKK`liler tarafından parke taşları ve çöp konteynırlarıyla kapatılan yolda tuzaklanan saatli bomba olay yerine gelen polisler tarafından etkisiz hale getirildi.

Bomba nedeni ile çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, saatli bombanın konulduğu yol üzerinde bulunan esnafın da kepenk indirdiği görüldü.

Olay yerine gelen polis çevrede sıkı güvenlik önlemleri alarak olası bir tehlikenin önüne geçemeye çalışırken, mahalle sakinleri sokaklarına bu şekilde bomba konularak hayatlarına kast edilmesine ise sert tepki gösterdi.

Merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesinin birçok yerine barikat ve hendek kazıldığını belirten görgü tanıkları, özellikle PKK`lilerin akşam saatlerinde yolda gördükleri vatandaşları uzun namlulu silahlar ile hendek ve barikat kurmalarına yardımcı olmak için zorladıklarını söyledi.

Mahalle sakinleri, “Polisi aradığımızda bize ‘Gelemiyoruz, can güvenliğimiz yok ` diye cevap veriyorlar. Burasını Silvan ve Cizre gibi yapmak istiyorlar. Mahalle sakinleri çok gergin. Buralardan evini taşıyanların ve bölgeyi terk edenlerin sayısı her geçen gün artıyor.” şeklinde konuştular.  (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir