• DOLAR 32.515
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2484.298
  • ...
Şiddet olayları Batmanlı hayvan satıcılarını da etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Eylül Perşembe günü başlayacak Kurban Bayramı`na sayılı günler kala hayvan pazarlarına getirilen kurbanlıklar, artan olaylar ve buna bağlı olarak yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle alıcı bulmakta zorlanıyor.

Kurulan hayvan pazarında özellikle küçükbaş kurbanlıkların alıcı bulması beklenirken, yaşanan çatışmalar ve buna bağlı olarak halkın yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle büyükbaş hayvanlara talebin az olacağı tahmin ediliyor.

Batman Hayvan Pazarına getirilen büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 2 ila 12 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlık almak isteyenlerin ise 400 ila 1000 TL arasında ödeme yapmaları gerekiyor.

Hayvan satıcıları bölgede yaşanan olaylar yüzünden geçen yıla göre satışlarında durgunluk olduğunu, bu durgunluğun bayram günlerinde de devam etmesi halinde çok zarar edeceklerini söylediler. Olayların halkı tedirgin ettiğini ve bunun kendilerine de yansıdığını ifade eden hayvan satıcıları, halkın dini vecibelerini yerine getirmek için hayvan almaya geldiğini ama çok fazla rağbetin olmadığını dile getirdiler.

Hayvan pazarında epey bir durgunluk olduğunu belirten hayvan satıcılarından Süleyman Aydın, “Bölgemizde yaşanan olaylar herkesi etkiliyor. Bu olaylar yüzünden herkesin olduğu gibi bizim işlerimizde de bir durgunluk var. Geçen yıla oranla satışlarımızda durgunluk var. Bizlerin tek isteği bir an önce tekrar huzurun sağlanmasıdır.” dedi.

Yaşanan şiddet olaylarından dolayı kendi sektörlerinin de etkilendiğini belirten A. Kadir Altıok, “Huzursuzluk yüzünden işlerimiz durgundur. Halk, tedirgindir ve ne yapacağını bilmiyor. Baktığınızda piyasada işler durgundur. Geçen seneye göre bu sene hayvan satışımızda azalma var. Beklentimiz, inşallah huzurun sağlanmasıdır. Allah`tan isteğimiz, bizim içimizdeki bu fitne ateşini söndürmesidir. Olaylar yüzünden bu seneki canlı hayvan fiyatlarında da artış yaşandı.” şeklinde konuştu.

Bir diğer hayvan satıcısı Vahdettin Gül ise şunları söyledi: “Olaylar yüzünden işlerimiz olmuyor. Hayvan fiyatlarında artış yaşandı. Bu yüzden ne alabiliyoruz, ne de satabiliyoruz. Beklentimiz Kurban Bayramı`dır. Geçen sene satışlarımız oluyordu ama şu ana kadar kimse gelip hayvan almadı.” (M. Fatih Akgül/M. Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir