• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Çağrı-Der`den Kurban Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlçemizde faaliyette bulunan Solhan Çağrı-Der her yıl kurban bayramında olduğu gibi bu yıl da kurban çalışmalarına başladı. Derneğin kurban çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Solhan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, Kurban kesecek olan hayırseverlerin, kurbanlarını gönül hoşnutluğu ile derneklerine teslim edebileceklerini veyahut çalışmaları içinde yer alabileceklerini belirtti.

Üyesi oldukları Umut Kervanı Platformunun ülke genelin de başlattığı ve kampanya sloganı olarak bu sene “Kurban Kardeşliktir” sloganının seçildiğini belirten Başkan Barış,”Kardeşlik duygularının ziyadeleşip, perçinleşmesine vesile olmasını temenni olması dileğiyle çalışmalarımıza başladığımızı kamuoyuna ve duyarlı halkımıza duyuruyoruz. Amacımız bu çalışmalar ile toplumsal kaynaşma ve paylaşma kültürünü geliştirerek muhabbet ve kardeşliğe çokça muhtaç olduğumuz bu dönemde o duyguların topluma hakim olmasını istiyoruz. Kurban Bayramı ve diğer bayramlardaki asıl hedef ve gayenin Allah`u Teala`ya karşı takvalı olmanın ve Müslümanlar arasında paylaşmanın, sevginin ve kardeşliğin pekişmesidir. Ayeti kerimenin deyimiyle ‘ Rabbimize ulaşacak olan ne Kurbanın etidir, nede Kurbanın kanıdır. Rabbimize ulaşacak olan takvamızdır.` Geçen sene Diyarbakır`da Kurban eti dağıtırken vahşice şehid edilen kardeşlerimiz olan Yasin Börü ve arkadaşları anısına da kurbanları dağıtacağız. Bu gaye ile her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kesmek isteyen dostlarımıza, gönüllülerimize, üyelerimize ve hayırsever hemşerilerimize söz konusu hayırlı çalışmalarımıza ilgi gösterip katkıda bulanmaları çağrısında bulunuyoruz. Bu hayırlı kervana sizler de katılınız ki kurbanlarımızı toplu olarak bir arada kesip el birliği ile daha çok ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilelim. Belki de yılda bir defa da olsa kırmızı eti aşlarına katacak muhtaçların sevinmesine vesile olabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Kurban bedelini 580,00 Türk Lirası olarak belirlediklerini, kurban kesimi ile dağıtımı ise Bayramının 2. ve 3. günlerinde yapılacağını söyleyen Barış, “Kurban kesecek hayırseverler isterse kurban etlerini derneğimiz aracılığı ile istediği ailelere veya bizzat gönüllü üyelerimizle birlikte kurban etlerini dağıtabilirler. Kurban kesecek olan hayırseverlerin, Çağrı-Der`e şahsen veya 0533 768 5170 nolu telefondan bize ulaşabilirler.”şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir