• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Hamas Aksa`daki olaylar üzerine kriz masası kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'ın Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar nedeniyle yoğun diplomasi trafiği yürüttüğü ve kriz masası kurduğu bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Hamas yetkilisi, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının devam etmesi halinde sahada gerginlik tırmanır. Filistin direniş örgütleri, konu özellikle de Mescid-i Aksa olduğunda ne tavır alacağını çok iyi bilir" dedi.

Yetkili, Hamas'ın, Katar Emiri Temim Bin Hamad Al Sani, Suudi Arabistan, kuzeybatı Afrika ülkeleri, Malezya, Ürdün, diğer Arap ülkelerinden yetkililerle ve bunlara ek olarak, birçok heyetle görüşerek, İsrail'in "çılgınlığının" bir an önce durdurulmasını istediğini kaydetti.

Türkiye'nin seçimler ve kendi içişleriyle meşgul olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hızlı bir şekilde İsrail'in uygulamalarını durdurması yönünde çaba sarf ettiğini ifade eden yetkili, " Hamas yöneticilerinden oluşan birkriz masası kurdu. Hareket olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Aksa'daki mevcut işgali oldubittiye getirerek kabul ettirmeyi hedeflediğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde geçen pazar Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken bu sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir