• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
Gaziantep'te pide ekmeğine fiyat ve gramaj artışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, gramajını 200’e çıkardıkları pide ekmeğinin fiyatının 70 kuruşa yükselttiklerini belirterek, gramajın artış sebebinin, Gaziantep pidesinin kalitesini arttırmak olduğunu söyledi.

Gaziantep’te 50 kuruş olan pide ekmeği fiyatının 50 kuruştan 70 kuruşa çıkmasının nedeninin, 150 gram olan pide ekmeğinin 200 grama çıkarılması olduğunu belirten Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Sarı, ekmeğe zam yapmadıklarını, ekmeğin gramajını arttırdıklarını söyledi.

Konu ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, zam yapmadıklarını 150 gram olan pide ekmeğini 200 grama çıkardıklarını belirtti.

Kaliteli ve hijyen ekmek yedirme adına ekmeğin gramajını büyüttüklerini belirten Sarı, “Bununla beraber 50 kuruş olan ekmeğimizin fiyatını da 50 kuruştan 70 kuruşa çıkardık. Aslında burada   zam kararı alınmış sayılmaz. Normalde 150 gram olan ekmeğimizin gramajını 200 gram yaptık. Burada gramajda bir artırma var, fiyatta değil. İnşallah bundan sonra Gaziantep halkına kaliteli ekmek üretmek ve yedirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.

Ekmeğin kalitesini arttırmak için pidenin gramajını 200’e çıkardık

Ekmeğin kalitesini arttırmak için pidenin gramajını 200’e çıkardıklarını belirten Sarı, “Gaziantep’te pide gramajında artış yaptık. Bu gramajın artış sebebi de Gaziantep pidesinin kalitesini arttırmaktır. Ekmek gramajı 200 olduğu zaman donmaz, daha kaliteli olur, kısık ateşte pişer ve daha lezzetli olur. Bunların önünü aşmak için çalışmalar yapıyoruz. Zam yapmadık, sadece ekmeğin gramajını arttırdık.  Doğal olarak da ekmeğin fiyatı yükselmiş oldu. Bu uygulamayla birlikte ekmeğin tanesi 70 kuruş oldu.”ifadelerini kullandı.

Antep’te kaliteli ekmek çıkmadığından şikâyet alıyorduk

Yetkililerden ve vatandaşlardan sürekli olarak pide ekmeği kalitesi noktasında şikayetler aldıklarını belirten Sarı, “Uygulama şu an itibariyle tüm kentte başlatıldı. Fakat bunu bir günde yapma şansımız yoktur. Ekmeğin gramajını artırma konusu biraz zaman alacak. Bizim gerek yetkililerden gerek de vatandaşlardan aldığımız şikâyetler doğrultusunda sürekli Antep’te kaliteli ekmek çıkmadığından şikayet alıyorduk. Biz de bu yüzden kaliteli ekmek yapmak için böyle bir karar aldık. Esnafımızla ilgili mutlaka bazı sorunlar olacak. Ama bir kaç gün içinde sorunları aşılacaktır. Üzerine basa basa söylüyorum burada bir zam söz konusu değil. Ekmeğin kalitesi için gramaj artırma var.”şeklinde konuştu.

Doğalgazlı fırınlar sayesinde çevre kirliliği olmuyor

Gaziantep’te pide fırınlarında başlatılan doğalgaz sistemine de değinen Sarı, “Bizler oda olarak ekmek kalitesi için elimizden gelen tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Doğalgazlı fırınlar sayesinde çevre kirliliği olmuyor. Aynı zamanda ısı kalori derecesi odundan daha yüksektir. Odunun kalori derecesi 550, doğalgazın kalori derecesi 750. Ekmek daha sıcak ve daha güzel bir ateşte pişiyor. Ekmek daha geç donuyor. Bununla ilgili çalışmalar yaptık ve şu anda çok memnunuz. Çevre illerden bile bizi arayıp bu sistem ile ilgili bilgi alan fırınlar var.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir