• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Kelhaamed Dergisi okuyucularıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERKAM YAVUZ / DOĞRUHABER

İSTANBUL- Üç ayda bir tamamı Kürtçeden oluşan zengin yazı ve yorumlarıyla okuyucularıyla buluşan Kelhaamed dergisinin Payiz (Sonbahar) sayısı okuyucularıyla buluştu. Güncel olaylara İslami bakış açısıyla yaklaşan ve yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerileri sunan Kelhaamed son sayısında da gündemdeki sıcak konuları ele aldı. Özellikle son günlerde artan olaylara dikkat çeken Kelhaamed  “Hedef iyi tespit edilemediğinden sorun daha da derinleşiyor” başyazısıyla Kürt sorununa İslami Çözüm Çalıştayını okuyucuları için öne çıkardı. Kelhaamed bu sayıda Çözüm Sürecindeki eksiklikler ve bundan sonra yapılması gerekenlere vurgu yaptı.

BU KİMİN SAVAŞI?

Kelhaamed Dergisi`nin diğer bir konu başlığı ise “Barışın karşısında iki önemli engel” oldu. Burada yazar, özellikle barışın önündeki engellere vurgu yapıyor. Derginin son sayısında en dikkat çeken başlıklardan bir tanesi de Molla Mahmut Kılınç Hoca`nın kaleme aldığı “Bu savaş Kürtlerin savaşı değil” başlıklı konu oldu. Çözüm süreci ile başlayan ancak süreç içerisinde bölge halkını iki ateş arasına sıkıştıran olaylarda en büyük mağduriyetin Kürt halkına yaşatıldığına vurgu yapan Kılınç Hoca, faturanın da Kürt halkına kesildiğine dikkat çekti.

26. SAYISI DA DOLU DOLU

Kelhaamed yazarlarından İbrahim Êuhî “Uyan Kürt halkı!” başlıklı yazısıyla da Kürt halkının İslami kimliğine vurgu yaparak Kürt halkının temsilcilerinin de ancak Müslüman şahsiyetler olabileceğine vurgu yapıyor. Kelhaamed Dergisi 26. Sayısında ayrıca “Benim halkım” adlı şiiri okuyucularının beğenisine sundu.  Kelhaamed daha başka birbirinden farklı yazar kadrosunun yazılarıyla  seçkin bayilerdeki yerini aldı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir