• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Diyarbakır'da bir PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada,  Hazro İlçe Cezaevine ve Jandarma Komutanlığına eş zamanlı olarak roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği belirtildi, çıkan çatışmada bir PKK’li öldürülürken bir polis ve bir asker ise hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

Saldırı sonrası ilçe genelinde, saldırganların yakalanmasına yönelik yapılan baskınlarda bir PKK’li öldürüldü. Ayrıca bir bir PKK’li ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Baskınlarda;  bir adet pikap, bir adet arazi tipi araç ele geçirildi.

Ele geçirilen pikap içerisinde;

- Bir adet üzerinde Arapça ibareler bulunan plastik gövdeli Irak F-1 el bombası,

-Bir  adet PG-7,

-Bir adet OG-7 üzerlerinde sevk motorları irtibatlı roketler,

-Bir  adet sevk motoru,

-2 adet Irak F-1 el bombası gövdesi,

-bir adet boru tipi EYB (El Yapımı Bomba) ele geçirildi.

Valilik açıklamasının devamında, “Ayrıca özel harekat polisi tarafından gece saatlerinde bölücü örgüt mensuplarının kaçış istikametlerinde; bir adet roket mühimmatına ait launcher, bir  adet PG-7 roket mühimmatı ele geçirilmiştir. 2 Adet el bombası fünye grubu irtibatlandırılarak hazırlanmış fabrikasyon el bombası tapası kullanılarak, demir gövde içerisine daha fazla patlayıcı konularak hazırlanmış el yapımı bomba (EYB), bir adet Irak F-1 el bombası, bir  adet Rus F-1 el bombası, bir adet Mod 44 el bombası, bir adet DM 41 el bombası, bir  adet RGD-5 el bombası, bir adet kaleşnikof şarjörü ele geçirilmiştir.” Denildi

Saldırganların yakalanmasına yönelik bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir