• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
İTTİHAD`tan MHP`li Adana Büyükşehir Belediye Başkanına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (Yekîtîya Aliman u Medreseyan - İTTİHAD), MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`nün İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said ve Seyyid Rıza`yı hedef alan sözlerine yazılı bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Ümmete rehberlik yapmış, İslam`a ve Müslümanlara yoğun baskı ve zulümlerin yapıldığı bir çağda İslam âlemine ümit olmuş âlimlere yapılan hakareti, büyük saygısızlık olarak niteleyen İTTİHAD, hakaret ve edep dışı sözleri büyük saygısızlık olarak gördüklerini belirtti.

Yayımlanan yazılı açıklamanın devamında şu ifadeler yer verildi: “Hilafetin kaldırılmasıyla birlikte özelde Kürdistan, genelde ise Türkiye`de İslam adına hizmet eden âlim, şeyh, cemaat ve hareketler hedef alındı. Yoğun bir baskıya maruz bırakıldı. Sözde millete önderlik yaptığını iddia eden Kemalist devlet yetkilileri halkın inanç ve değerlerini yok sayarak batıla hizmet eden yeni bir nesil inşa etmek için adeta halkımıza savaş açtı. Bu büyük zındıka cereyanın kirli planlarını fark eden, başta Şeyh Said ve İskilipli Atıf Hoca olmak üzere İslam âlimleri bu duruma dur dedi.”

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının tepki vermeye davet edildiği açıklamanın devamında, “Bu uğurda hiç çekinmeden, korkmadan canları feda ettiler. Zalimlerin hesaplarını boşa çıkardılar. Müslüman halkımızın dünya ve ahiret saadetleri için kendi dünyalarını feda eden âlimlerimize yönelik haddi aşan bu sözleri şiddetle kınıyor, Adana Büyükşehir Belediye Başkanını derhal özür dilemeye çağırıyoruz. Başta siyasi partiler olmak üzere İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve Cemaatleri, âlimlerine sahip çıkmaya ve gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.” denildi.

Şiddet olaylarının tırmanmasının ardından Adana`da düzenlenen bir yürüyüşte konuşan MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İslam âlimleri ve toplum önderleri olan Şeyh Said, İskilipli Atıf Hoca ve Seyit Rıza`yı hedef alan sözler sarf etmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir