• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Sistinozis hastası küçük Serkan'a jeneratör tahsis edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çok nadir görülen sistinozis hastalığına yakalanan Ağrılı 9 yaşındaki Serkan Tavkaş, evinde diyalize bağlı yaşamaya çalışıyor. Sık sık meydana gelen elektrik kesintilerinden dolayı tedavisi yarıda kalıyordu.

Elektrik kesintilerinden dolayı diyalizi yarıda kalan Serkan Tavkaş, sık sık ölüm tehlikesi geçirerek Erzurum’a yetiştirilmeye çalışılıyordu.

Ağrı Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürlüğü tarafından tahsis edilen jeneratörü Vali Yardımcısı Sedat İnci, küçük Serkan’ın babası Mehmet Tavkaş’a teslim etti.

Serkan Tavkaş’ın çok ender rastlanan bir kronik hastalığa yakalanmış olduğunu ifade eden İnci, “9 yaşındaki Sedat Tavkaş adlı çocuğumuz Türkiye’de çok ender rastlanan bir kronik hastalığa yakalanmış vaziyette ve bu çocuğumuz 7/24 diyaliz cihazına bağlı yaşamını sürdürmek zorunda. Babası Mehmet Tavkaş, ilimizde yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaat ederek, çocuğunun hayati risk yaşamaması için bizden bir jeneratör talebinde bulundu.” dedi.

İnci, “Durumu değerlendirip, çocuğumuzun evinde yaptığımız inceleme neticesinde ailenin mağdur durumda olduğunu ve çocuğumuzun hayati tehlikesinin olduğunu, sürekli cihazın çalışır vaziyette olması gerektiğini görüp değerlendirince babanın bizden talep ettiği jeneratörü alarak kendisine tahsis etik. Ayrıca aile engelli maaşı ve evde bakım ücreti yardımı yapılmakta. Desteklerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Muhtaç ailelere ulaştığımız gibi bundan sonrada aileye ayni ve nakdi yardımlarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Mehmet Tavkaş ise çocuğunun bu sıkıntısının giderilmesinden çok memnun olduğunu ifade ederek Ağrı Valisi Musa Işın ve Vali Yardımcısı Sedat İnci’ye teşekkür etti. Baba Tavkaş, artık yakın bir zamanda oğlu için böbrek ve akciğer nakil işlemini beklediklerini ifade etti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir