• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
ÇÜ`de 268 doktor adayı beyaz önlük giydi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesini kazanan 268 öğrenci, düzenlenen törenle ‘beyaz önlük` giydi.

ÇÜ Tıp Fakültesi`nde geleneksel olarak düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme`` töreni Hipokrat Konferans Salonu`nda yapıldı.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda, ÇÜ Tıp Fakültesini 1977 yılında birincilikle bitiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Çetin öğrencilere hitap ederek, öğrencilik yıllarına dair anılarını paylaştı.

Daha sonra kürsüye gelen ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, ÇÜ Tıp Fakültesine girmeyi hak kazanan öğrencileri ve onları yetiştiren ailelerini kutladığını belirtti.

Prof. Dr. Özcengiz, “38. yıl mezunlarını veren ve 44 yılı geride bırakmış bir olan Çukurova Üniversitesi köklü saygın geçmişi olan bir kurum.” dedi.

Dereceye giren öğrenciler başarı belgesi aldı

Konuşmaların ardından dönem 1, 2, 3, 4 ve 5`te dereceye giren ve onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere fakülte öğretim üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.

Doktor adayları beyaz önlüklerini giydi

Öğretim üyelerinin sahneye davet edilmesiyle, Tıp Fakültesi`ne yeni başlayan öğrencilere törenle beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atan doktor adayları, Dekan Prof. Dr. Dilek Özcengiz liderliğinde ‘Beyaz Önlük Andı`nı okudu. Tören,  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıymet Aksoy`un ilk dersi vermesiyle sona erdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir