• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) ve Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, dünyanın en verimli 3 tarım bölgesinden biri olan Çukurova`da düzenlenecek Çukurova Tarım Fuarı`nın bölgeyi birleştirdiğini söyledi.

Çukurova çiftçisinin bereketli topraklarda bol ürün elde ettiğini kaydeden Sönmez, çiftçinin inovasyona dayalı dünya ile rekabeti için hem destek alması hem de yeniliklere adapte olması gerektiğini vurguladı.

Bölgede düzenlenen fuarların çiftçi için önemine işaret eden Sönmez, ADSİAD üyesi Elka Fuarcılık`ın düzenlediği ve ADSİAD ile Çukurova SİFED`in destek verdiği 16-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Çukurova Tarım Fuarı`na Çukurova çiftçisinin ilgi göstermesini istedi.

Fuarın, Adana ve Mersin`in gücünün, vizyonunun tüm dünyaya gösterilmesi adına önemli bir kazanım olacağına işaret eden Sönmez, sadece bölgemizden değil, Türkiye`den ve dünyadan birçok çiftçi, sanayici, tüccar, iş insanı, bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yer alacağı fuarın gücüne her kesimin inanması gerektiğini kaydetti.

Adana ve Mersin`in tam ortasında yer alan fuar alanının iki kentin işbirliği açısından da örnek olacağını ifade eden Sönmez, “Adana ve Mersin`in güç birliği bölgesel kalkınmanın önünün açılması için de önemli bir girişim olacaktır” diye konuştu. (İLKHA)