• DOLAR 32.5
  • EURO 34.615
  • ALTIN 2478.86
  • ...
Diyanet-Sen'den imamlara hakaret eden Başkan'a sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç, MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said ve Seyyid Rıza’yı hedef alan hakaret içerikli sözlerini yazılı basın açıklamasıyla kınadı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün birlik ve beraberlik yürüyüşünde din görevlileri ile din büyüklerini hedef alan hakaretlerde bulunduğunu kaydeden Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Akkoç, Sözlü’nün adı geçen âlimlerin şahs-ı manevilerinden ve milletten özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Akkoç, “Dahası Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden bu zatın çirkin sözlerini ‘Kem söz sahibine aittir’ atasözümüz bağlamında aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

Milletin özündeki manevi kuvvetin, mücadele azminin ve birlikte yaşama sevincinin yeniden yaşanması ve yaşatılması için büyük gayret gösteren din âlimlerine dil uzatan belediye başkanı Sözlü’ye ‘nasipsiz’ sözüyle seslenen Akkoç, “ Ey tarihi bilmez, atiyi yok sayan zavallı silkin ve kendine gel” çağrısında bulundu.

“Âlimlerimize karşı olan kininizi kusmak için fırsat kollayan acizliğiniz karşısında sadece size acıyor ve sizi doğru yazılmış tarih kitaplarını tekrar okumaya davet ediyorum." diyerek açıklamasını sürdüren Akkoç, “İnandıkları dava uğruna hiç çekinmeden hayatlarını feda eden inanç önderlerine hakaret eden Hüseyin Sözlü’den din görevlilerimizin şahsında, tüm Müslümanlardan özür dilemesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz. ”dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir