• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Rezil dergi minik Aylan ile dalga geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'da ahlaksız yayınlarıyla bilinen haftalık sözde mizah dergisi Charlie Hebdo, son sayısında Bodrum'da kıyıya vuran üç yaşındaki Suriyeli çocuk Aylan Kurdi ve Avrupa'ya giden sığınmacılara ilişkin tepki çeken karikatürler yayımladı.

Derginin arka sayfalarında yer alan ve Aylan Kurdi'nin bedeninin kıyıya vurmasının tasvir edildiği karikatürde "Hedefe çok yaklaşmıştı" ifadesinin yanında, Aylan'la birlikte aynı yerde hayatını kaybeden ağabeyi beş yaşındaki Galip'e de atıfla "İki çocuk menüsü, tek menü fiyatına" yazılı bir restoran reklamı panosu yer aldı.

Başka bir karikatürde ise Hristiyan ve Müslümanları temsil eden çizimlerin üzerinde "Avrupa'nın Hristiyan olduğunun kanıtı: Hristiyanlar su üstünde yürüyor, Müslüman çocuklar batıyor" cümlesi kullanıldı.

Karikatürün yayımlanması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Birçok kullanıcı, derginin Suriyeli çocuk Aylan'ın durumunu alaylı bir şekilde ele almasını eleştirdi. Kullanıcılar karikatürü "provokatif " bulurken, birçok mesajda çizimlerin basın özgürlüğü sınırını aşarak nefret suçuna girdiği yorumları yapıldı.

Zaman zaman kamuoyunda tepki çeken karikatürlere yer veren dergi, yayımladığı Hz. Muhammed'i (s.a.v) tasvir eden karikatürler nedeniyle de pek çok ülkede protesto edilmişti.

İki Müslüman tarafından derginin Paris'teki merkezine 7 Ocak 2015'te saldırı düzenlenmiş, saldırıda aralarında karikatüristlerin de olduğu 12 kişi ölmüştü. Paris'teki saldırılar, iki gün daha devam etmiş ve ölenlerin sayısı 17'ye yükselmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir