• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Adana'da Akıllı Kart çilesi bugün de sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından indirimli toplu taşıma kartlarının istismarının önüne geçilmesi için başlatılan çalışma sonrası ulaşımdan indirimli faydalanmak isteyen Adanalılar, Büyükşehir Belediyesi Yolcu Kartı İşlem Merkezi’ne akın etti.

Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile halk otobüslerinde seyahat eden öğrenci, 65 yaş üstü yaşlı, sakat ve şehit ailelerine sağlanan indirimden faydalanmak isteyen vatandaşların, kent kart almak için girdiği kuyruğun uzaması ise Adanalıları adeta isyan ettirdi.

Daha önce öğrenci kimliklerini göstererek indirimden faydalandıklarını belirten öğrenciler, bu indirimden faydalanmak için sürenin 15 Eylül’de son bulacağının açıklanması üzerine yığılma yaşandığını ifade ettiler.

“Yeni uygulamaya geçiş için süre uzatılsın”

İki gün üst üste Büyükşehir Belediyesi Yolcu Kartı İşlem Merkezi’ne geldiği halde yoğunluktan dolayı indirimli kent kart alamadığını belirten 72 yaşındaki S.C, kimlik göstererek yararlandığı 65 yaş uygulamasının bir süre daha devam etmesini istediğini söyledi.

Yüzlerce kişinin bulunduğu kuyrukta sıra fişi dahi alamadığını ifade eden Selma İzci isimli öğrenci de duruma tepki gösterdi. Öğrenci kent kart almak için iki gündür sıra beklediğini dile getiren İzci de, kent kart alana kadar öğrencilere indirimli toplu taşıma imkânının sürdürülmesini istedi.

Sadece Büyükşehir Belediyesi Yolcu Kartı İşlem Merkezi’nden öğrenci kent kartı verildiğini bunun ise yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, belediyeye ait diğer kurumlardan da bu işlemin yapılabilmesi için çalışma başlatılmasını talep ettiler.

Öte yandan, toplu taşıma araçlarında 1.80 TL olan ücret; öğrenci, 65 yaş üstü yaşlı, sakat ve şehit ailelerine verilecek fotoğraflı kent kart ile 1 TL olarak tahsil edilerek indirimden faydalandırılacaklar. (Ayhan Kaya –İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir