• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Hamas, Filistinlilere İşgale Karşı Direniş Meşalesini Yakmasını İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) önümüzdeki Cuma gününü Mescidi Aksa`ya destek, onun zaman ve mekân açısından bölünmesinin önüne geçmek ve işgale karşı Aksa`yı korumaya çalışan Kudüs halkıyla dayanışmak için genel seferberlik günü ilan etti.

Hamas hareketi yayınladığı basın açıklamasında, Filistin`de ve Filistin dışında bulunan bütün Filistinlilerden önümüzdeki Cuma günü seslerini yükseltmelerini ve işgale karşı direniş meşalesini yakmalarını istedi.

Filistin halkından din ve vatanın çağrısıyla işgal altındaki Kudüs ve Mescidi Aksa`nın çığlıklarına yanıt vermesini isteyen Hamas, ancak toplumsal duruşun işgalciyi ve onun Mescidi Aksa`yı bölme planını engelleyebileceğini hatırlattı.

Birkaç haftadır Mescidi Aksa`ya yönelik baskılarını ve zaman açısından bölünme provalarını yapan işgal güçleri son iki gün de baskınlarını ve saldırılarını artırarak Mescidi Aksa`yı mekân açısından da ikiye bölmenin zeminin hazırlıyor.

Kudüs halkı çıplak elleriyle direnmeye çalışırken, Mescidi Aksa`dan sorumlu Ürdün ile diğer Arap ülkeleri ise adeta dillerini yutmuş durumdalar.

Bu haberler de ilginizi çekebilir