• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
5 boynuzlu koç, görenleri hayrete düşürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziemir ilçesi Binbaşı Reşitbey mahallesinde küçükbaş hayvan satıcılığı yapan Mehmet Nur Aslan, mübarek kurban bayramı için aldığı koç 5 boynuzlu çıkınca ne satmaya nede kesmeye kıyamıyor.

30 yıllık meslek hayatında ilk defa 5 boynuzlu koça rastladığını dile getiren Aslan, insanların bundan ders çıkarması gerektiğine vurgu yaptı.

Sol tarafında 3 sağ tarafınsa ise 2 boynuz bulunan koçu birçok kişinin görmek için geldiğini ifade eden Aslan, Allah insanların kendisini sürekli hatırlaması için böyle ibretlik şeyleri yarattığını söyledi.

“Meslek hayatımda ilk defa 5 boynuzlu koç gördüm”

İbretlik bir yaratılış olduğu için koçu ne satmaya, ne de kesmeye kıyamadığını söyleyen   Aslan, “30 yıldır bu işi yapıyorum Bu koçlar Ağrı’dan İzmir’e getirildi. Ben de hayvan satıcılığı yaptığım için kurban bayramında satmak için aldım. Cenabı Allah kısmet ederse kurban bayramında kurban olarak satacağız. Aralarında bu 2 yaşındaki 5 boynuzlu koç çıktı. Meslek hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Bu da yüce Allah’ın bir emridir. Ne satmaya ne de kesmeye kıyamıyorum. Sol tarafında 3 sağ tarafta ise 2 tane olmak üzere toplamda 5 boynuzu var. Bunu duyan birçok kişi gelip gördüğü zaman ibretle seyrediyor.”dedi.

“Allah insanların ibret alması için yaratmıştır”

 İnsanların bundan ibret alması gerektiğine dikkat çeken Aslan, “Cenabı Allah’ın hikmeti işte. İnsan ister zengin, ister fakir olsun her zaman yüce Allah’ı  hatırlaması lazım. Bu da Allah’ın bir emridir bir kafada 5 tane boynuz yarın Allah-u Teala 10 boynuzlu bir hayvan da yaratabilir çünkü her şeye kadirdir Allah-u Teala insanların ibret alması için böyle şeyleri yaratıyor ki, insanları  sürekli Allah u Teala’yı hatırlasın,  sürekli Allah’ı hatırlayıp ona göre birbirlerine muamele yapsın.”  diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir