• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...

Türkiye’nin en büyük plastik ambalaj ve hammadde firmalarının yer aldığı fuarda, plastik sektörü açısından ilk olma özelliğini taşıyor. Fuarda Suriye, Tunus başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 100 firma yer alıyor.

Fuarda İstanbul, İzmir, Adana, Kocaeli, Bursa, Aksaray başta olmak üzere birçok ilden yurtiçi ve yurtdışı bağlantılı plastik makineleri, kimyasal ve hammaddeler, makine yan ve ara sanayi, ısı ve kontrol cihazları, kalıp, hidrolik ve pnömatik, geri dönüşüm firmalarının yanı sıra, dekorasyon ve sulama sistemleri, PVC pencere ve boru üreticisi firmaları katıldı.

Bölgede ilk defa gerçekleştirilen GAPPLAST fuarı,  12 Eylül’e kadar açık kalacak.

GAPPLAST fuarının açılış törenine, GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ’ın yanı sıra birçok firma yetkilisi ile davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan GAPLASDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Murat Kökoğlu, plastik ve kimya sektöründe hedeflerinin dünya üretimi ve ihracatında daha fazla parayı almak ve katma değeri yüksek ürünler üretmek olduğunu söyledi.

Plastik ve kimya sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerle birlikte kurdukları GAPLASDER’in kurulduğu günden bu yana, sektörde hizmet etmeye gayret gösterdiklerini belirten Kökoğlu, “Bir yandan global ve ekonomik sorunlar bir yandan hammadde fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalar, hammadde tedarik sorunları, nitelikli iş gücü tedarikli sorunlar, enerji fiyatındaki yükseklik hem üretim hem global rekabet, gücümüzü olumsuz yönde  etkilemektedir. Şehrimizde faaliyet gösteren plastik ve kimya sektöründeki üreticiler, dünyadaki üretimin ciddi bir bölümünü oluşturmaktadır.”dedi.

Kökoğlu, “Hedefimiz dünya üretim ve ihracatında daha fazla parayı almak ve katma değeri yüksek ürünler üretmektir. Bir kilogram plastik ürünün dünyada ortalama ihracat fiyatı 4.4 Dolar iken, bu rakam Türkiye’de 3 Dolar. Bu durum bize Arge inovasyon, daha teknolojik yatırımlar ve uluslararası marka değerine ulaşıp ürünlerimizi daha yüksek fiyata satmamızı sağlamaktadır.”ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen   Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, “Plastik sektörü Organize Sanayi Bölgemizde yerleşik firmalar açısından, gerek Gaziantep’te gerek bölgemizde, gerek de Türkiye’de çok önemli bir sektör.”dedi.

Gaziantep’in yeni bir fuarı daha olduğuna vurgu yapan Koçer, “Gaziantep’in bugün ilki olması hesabı ile ve katılımcı olarak   bu fuarın çok başarılı olduğunu öğrenmiş oldum. Gaziantep’e örnek fuar kazandırdıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu fuarın önümüzdeki yıllarda da büyüyerek devam edeceğine inanıyorum.”ifadelerini kullandı.

Temmuz ayı ihracatında Gaziantep’in tarihte ilk kez Türkiye sıralamasında 6. Sıradan 5.sıraya yükseldiğini ifade eden Koçer, Uzun yıllardan bu yana bu başarıyı beklediklerini de sözlerine ekledi.

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da, konuşmasında, Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarına değinerek, Gaziantep’in en eski yerleşim merkezlerinden bir kent olduğunu, ve Gazianteplilerin hiçbir zaman dil, din, ırk, insan ve renk yapmadan birlikte kardeşçe yaşadığını dile getirdi.

Plastik sektörünün ülke ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu ifade eden Konukoğlu, “Bunların içerisinde mutlaka katkılarını görebiliyoruz. Bundan dolayıdır ki, bizim için bu istikrar çok önemli. Bu fuarın İlkini gerçekleştirdik. Bütün destek verenlere ve katılımcılara bundan dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki senelerde çok daha başarılı olacağından da şüphem yoktur.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuar alanına geçen yetkililer, kurdeleyi keserek GAPPLAST fuarının açılışını gerçekleştirirken, daha sonra fuarda bulunan stantları gezerek resim çektirdiler.

Öte yandan fuarda bir kadın girişimcinin fıstık kabuğu ile kapladığı otomobile, fuara katılan yetkili ve ziyaretçiler  yoğun ilgi gösterdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)