• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Ortadoğu toz duman: 5 ölü, 1500 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırtına nedeniyle farklı ülkelerden 5 kişi öldü, 1500'e yakın kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Lübnan'da iki gün önce başlayan yoğun kum fırtınası Ürdün, Filistin, İsrail ve Suriye'yi ciddi etkisi altına aldığı, ülkelerin meteoroloji kurumları tarafından açıklanmıştı. Bugün ise Mısır ve Sudan'da hayatı olumsuz etkilediği görüldü.

Mısır Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşlardan acil durumların haricinde kesinlikle dışarı çıkılmaması istendi. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve astım hastalarının evlerinden hiç ayrılmamaları gerektiğine vurgu yapıldı. İki gün önce başlayan kum fırtınası nedeniyle şimdiye kadar farklı ülkelerden ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Lübnan'da yaklaşık 1000'e yakın kişi kum fırtınası yüzünden hastahanelere kaldırılırken Mısır'da ise bu sayının 350 olduğu açıklandı.

Kum fırtınası sebebiyle Ortadoğu'da bazı uçuşların gecikmeli olarak yapıldığı aktarıldı. Mısır, fırtına sebebiyle oluşan kötü hava koşulları nedeniyle bazı deniz limanlarının faaliyetlerini geçici süreliğine durdurduğunu açıkladı.

Kızıldeniz Liman İşletmeleri tarafından yapılan açıklamada, bölgede dünden bu yana etkili olan kum fırtınası nedeniyle görüş alanının bin 500 metreye kadar düştüğünü ifade edilerek, bir kısım limanlarda hava koşulları nedeniyle çalışmaların durdurulduğu belirtildi.

Mısır Meteoroloji Kurumu, ülkeyi etkisi altına alan kum fırtınasının 3 gün daha devam edeceği tahmininde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir