• DOLAR 32.379
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2326.113
  • ...
`Ölümün Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da hüzün verir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda özelde doğuda genelde ise tüm Türkiye`de artan şiddet olayları ile ilgili olarak Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, bölge halkının artık savaştan bıktığı ve kaosun ancak Siyonizm ve emperyalizme fayda edeceğine vurgu yapılarak, tek çıkışın İslam olduğu vurgusu yapıldı.

Arabıyla, Acemiyle, Kürdüyle ve Türküyle tüm milletin İbrahim soyundan olduğu için kardeş olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şiddeti planlayanların gayesinin insanların acısını öfkeye dönüştürerek ülkeyi kaosa sürüklemek olduğunun altı çizildi.

Bölgede insanların birbirine kırdırıldığı belirtilen açıklamada, çatışma sürecini başlatanların Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) sahipleri olduğuna dikkat çekildi.

‘Yaşanılan olaylar yanlış politikadan kaynaklanıyor`

Yaşanılan olayların uygulanan yanlış politikalardan kaynakladığı ifade edilen açıklamada, amaçlananın Irak'ta ve Suriye'de yaşanılan olayların aynısının Türkiye'de de yaşanılması olduğu ifade edildi.  

İnsanların birbirini anlamadığı, birbirini dinlemediği ve kamplaşmanın olduğu bir ortam istendiği ifadelerine yer verilen açıklamanın devamında, “Aklıselim sahiplerinin, kanaat önderlerinin ve temsil yeteneği olan tüm kişilerin bu süreci doğru okuması, sessiz kalmaması, akan kanın durması ve hiçbir insanımızın ölmemesi için seferber olması gerekir. Olaylar kontrolden çıktıktan sonra yaşanılan acılar ve kayıplar çok daha büyük boyutta olacaktır. Bu coğrafyanın insanları birbirine kırdırılıyor, yitirdiğimiz her can için Allahtan rahmet diliyoruz. Acılı ailelere sabırlar diliyoruz.” Denildi.

‘Bölge halkı artık savaştan bıkmıştır`

Akan kanın durması, tek bir insanın canının gitmemesi, huzur, barış ve kardeşlik ortamının tesisi için tüm silahlı grupların silahlarını bırakması gerektiği ifadelerine yer verilen açıklamada,  hiç kimseye yönelik hiçbir saldırının yapılmamasıyla beraber operasyonların da durdurulması gerektiği kaydedildi.

Bölge halkının savaştan bıktığı ifade edilen açıklamada, halkın mağdur olduğu ve bölgede hayatın ekonomik olarak durduğu ifade edildi.

“Bu kaos Siyonizm ve emperyalizmden başka hiç kimseye fayda vermez”

Kaos durumunun Siyonizm ve emperyalizmden başka hiç kimseye faydası olmadığı belirtilen açıklamanın devamında, yitirilen insanları geri getirmenin mümkün olmadığı ancak yeni ölümlerin önüne geçmenin kaçınılmaz olduğu ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklama daha sonra, “Ateş, sadece düştüğü yeri yakmaz. Ateş, azıcık da olsa vicdanı olan, azıcık da olsa yüreği olan, azıcık da olsa anne olmayı bilen, azıcık da olsa baba olmayı bilen herkese dokunur. Ateş, azıcık da olsa İslam ahlakından nasiplenmiş herkese dokunur.” İfadeleri ile devam etti.

‘Ölümün Türkçesi de Kürtçesi de Arapçası da hüzün verir`

Açıklamanın devamında, ölümün Türkçesinin de Kürtçesinin de Arapçasının da bir yüreği olan herkese hüzün vereceği belirtilerek, barışın Türkçesinin de Kürtçesinin de Arapçasının da bir yüreği olan herkesi sevindireceği ifade edildi.

Son olarak yapılan açıklamada, “Ülkemiz, bölgedeki çıkarlarını, bölgedeki unsurları birbiriyle çatıştırmakta gören güçlerle dost ve müttefik olma durumunu ivedilikle gözden geçirmelidir. Meclis içindeki ve dışındaki tüm siyasi partiler süreci birlikte değerlendirmelidir. Hamaset içeren konuşmalardan ziyade neticeye dönük adımlar atılmalıdır. Biz bir binanın tuğlaları gibi kürdüyle ve türküyle birliğimizi sımsıkı korumalıyız. Her şeye rağmen sağduyulu olmalı, sükunet ve itidalimizi korumalıyız. Haberlere, konuşmalarımıza ve özellikle sosyal medya paylaşımlarımıza dikkat etmeliyiz. Bu ülkenin ve bölge ülkelerinin tek çıkış yolu, kim ne derse desin, İslam Adaleti, İslam kardeşliği ve İslam Birliği'dir.” İfadeleri kaydedildi.. (M. Sıddık Bilge –İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir