• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova, Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Başkanı Hakkı Yeşilyurt ile birlikte bölgedeki olaylar nedeniyle sağlık hizmetlerinin sunumuyla ilgili gözlemlerde bulunmak ve bir rapor hazırlamak üzere bölgeye geldi.

İlk olarak Mardin’e gelerek bir takım ziyaretlerde bulunan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Çukurova, şuana kadar sağlık hizmetinde bir aksamanın olmadığını aktardı.

Çukurova, “Bugün memnuniyetle hem Mardin Devlet Hastanemizi hem de Kadın Doğum Çocuk Hastanemizi ziyaret ettik. Hekim arkadaşlarla birlikte bir durum değerlendirmesi yaptık. Yöneticilerimizin şuana kadar her hangi bir sağlık hizmetinde bir aksama olmadığını memnuniyetle müşahede ettik.” dedi.

Şırnak ve Cizre’deki hastanelerini de ziyaret edeceklerini aktaran Çukurova, “Cizre’de halen devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle bazı sağlık personellerimizin hastaneye ulaşmada güçlük yaşadığını biliyoruz. Bununla ilgili ne tür önlemler alabiliriz. Hekim ve diğer sağlık çalışanlarımızın hastanede hizmet görmede işlerini kolaylaştırmak hem hastane içi kalmalarını temin etmede hem de yakınlarda lojman temin etmede bakanlığımızın üzerine düşen görevleri yerine getirme konusunda neler yapabileceği hakkında değerlendirmelerde bulunacağız.” diye konuştu.

Hastaların diğer illere sevki konusunda bir aksama yaşanmadığını ifade eden Çukurova, “Diğer iki hastanemizde de memnuniyetle gözlemlemekteyiz ki acil durumlar için hem yoğun bakım hizmetleri hem de ameliyathane hizmetli başvuran hastaların diğer illere sevkleri konusunda ciddi bir organizasyon sürmekte ve devam etmekte. Bugünde Mardin Devlet Hastanesinde ki iki polis arkadaşımızın hızla Cizre’den buraya sevk edildiklerini ve tedavilerinin tamamlandıklarını gözlemledik. Ciddi bir aksama şuan itibariyle sağlık hizmetleri açısından mevcut olmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim.” dedi.

Ambulanslara yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulunan Çukurova, “Ambulanslarımızın çalışma alanında yol güvenliğinin sağlanamamasına bağlı olarak gerçekleştiğini il müdürümüz ifade etti. Bizde öyle düşünüyoruz, doğrudan ambulanslara yapılan nadirde olsa saldırılar var tabii, müteessir olduğumuzu ifade etmem lazım. Sağlık çalışanlarına ya da sağlık hizmeti sunan insanların hem bizim polislerimiz ve askerlerimize hem de yaralı teröristlere hizmet verdiği unutulmamalı. Kesinlikle bu tür saldırılara maruz kalmaması gerektiğini ve onların dokunulmazlığının olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir