• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Araçların yakılması şoförleri tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis-Diyarbakır Karayolu’nda son zamanlarda sık yaşanan araç yakma olayları, yol güzergâhını kullanan TIR ve kamyon şoförlerini tedirgin ediyor.

Dün akşam Bitlis-Diyarbakır karayolunun 25’inci kilometresindeki Buzlu Pınar mevkiinde yol kapatan PKK’lilerce 7 TIR ve bir kamyon ateşe verildi. Halen yakılan araçların kaldırılmadığı karayolunda yapılacak incelemelerin ardında araçların kaldırılacağı öğrenildi.

Olaya tepki gösteren ve isimlerinin kullanılmasını istemeyen şoförler, yapılanların Kürt halkına ihanet olduğunu belirttiler. Ekmek parası için mücadele eden kamyon ve TIR sahiplerinin mağdur edildiğini ifade eden Şoförler, “Sürdürülen çatışmaların en büyük mağduru biz sivil halk oluyoruz. Yıllarca ailelerimizden uzak direksiyon üzerinde çalışarak kazandığımızı bir kibrit çöpüyle yok ediyorlar. Sürekli yol kesilerek araçların yakılması bizleri tedirgin ediyor.” dediler.

Artık korkudan yola çıkamadıklarını ifade şoförler, “Artık korkudan bu yollara çıkamıyoruz. Doğu ve Güneydoğuya yük taşımak istemiyoruz. Hem can hem de mal tehlikemiz var. Bu yapılanlar kesinlikle halka hizmet değildir. Yapılanlar bu halka verilen cezadır. Bizler bu cezayı hak etmemişiz. Artık yeter araçlarımız yakılmasın. Canlarımıza kast edilmesin. Bu yollarda güvenle yolculuk yapmak ve yük taşımak istiyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir