• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Cizre`de evlerine roket isabet eden 2 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre'de 4 Eylül Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma devam ederken, sokak aralarında çatışmalar da sürüyor. Çatışmalarda en büyük zararı da iki ateş arasında kalan halk görüyor. Evlerine kapanan halk bir yandan ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşarken diğer yandan çatışmalarda kullanılan ağır silahların hedefi oluyor.

Operasyonunun devam ettiği Nur Mahallesinde bu sabah yaşanan olaylarda Suphi Sarak ve Bahattin Sevinik hayatını kaybetti.

Bahattin Sevinik  evinde otururken PKK'liler tarafından atılan roketatarın evlerine isabet etmesi sonucu yaralandı. Sevinik'i sivil araçla hastaneye kaldırılmak isteyen Suphi Sarak'ın daha sonra açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Sevinik ve Sarak'ın cenazeleri otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Cudi Mahallesinde de henüz ismi belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybederken dün gece operasyon başlatılan Yafes Mahallesinde ise şiddetli patlamalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda edinilen bilgilere göre 7 çocuk annesi Emine Süne hayatını kaybetti.

Nur Mahallesi ile Cudi Mahallesi arasından geçen İdil Caddesinde ise saat 13.30 sıralarında zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Saldırıda ölen veya yaralanan olup olmadığı öğrenilemezken zırhlı araç kullanılamaz hale geldi.

Bu arada sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden çıkamayan halkın ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşadığı belirtiliyor. Bazı vatandaşları kepenklerini yarım açan bakkallardan ihtiyaçlarını karşıladıkları görüldü.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir