• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
"Kürt işçilere yapılan saldırılar PKK`nin ekmeğine yağ sürüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gecelerini gündüzlerine katarak batı illerinde ekmek parası için çabalayan Kürt kökenli vatandaşlar, linçe varan saldırılara maruz kalıyorlar.

Saldırılara tepki gösteren Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Genel Sekreteri Muhammed Arasan, tüm Kürtlere HDP'li veya PKK'li gözüyle bakmanın yanlış olduğunu ifade etti.  “Bu ülke hepimize yeter” diyen Arasan, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine dikkat çekti.

“Toplumları bu şekilde ayrıştırıyorlar”

Batı illerinde Kürtlere yapılanlara üzüldüklerini kaydeden Arasan, toplumun bu şekilde daha da ayrıştırılmaya çalışıldığını belirtti. Özellikle PKK'nın güç kaybettiği bu süreçte bu tür olayların PKK'nın ekmeğine yağ sürdüğünü savunan Arasan, saldırılara son verilmesini istedi.

“PKK ve HDP bütün Kürtleri temsil etmiyor”

Dost Der Sekreteri Arasan, “PKK bu tür olaylardan nemalanıp halkı daha da kendisine bağlamaktadır. PKK ve HDP bütün Kürtleri temsil etmiyor.  Bütün Kürtleri HDP ve PKK gözüyle bakmakta yanlıştır. Daha çok ırkçılığı dinamitler ve yaygınlaştırır. Milliyetçilik ve ırkçılığın her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Bu tür davranışların ve hareketlerin hiç kimseye faydası olmayacaktır. Bu tür olayları yapanları da kınıyoruz. Eğer niyetiniz gerçekten PKK ile mücadele ise yerleri bellidir gidin mücadelenizi onlarla yapın.” dedi.

“Nefret tohumları ekilmesin”

Kürt işçilere yapılan saldırıları doğru bulamadıklarını aktaran Arasan, “Bu ülke hepimize yeter. Paylaşamayacağımız bir şey yok. Nefret tohumları ekileceğine kardeşlik içerisinde daha güzel yaşayabiliriz. Nefret tohumları kimseye faydası olmayacak. Bütün toplum bundan zarar görecektir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir