• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
Radyoaktif Cihazlar Kanser Tetikleyici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kanser Haftası nedeniyle Batman Sağlık İl Müdürü Vekili Erkan Ay ve Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi M. Nuri Kaya Batman Ortopedik Engelliler Derneği üyelerini bilgilendirmek amacıyla ziyaret etti.

Ziyaret sırasında kanser hastalığıyla ilgili olarak dernek üyelerini bilgilendiren,
Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi M. Nuri Kaya, 30 yaş üstü bayanlarda özelliklede sigara tüketen ve yanlış beslenen kişilerde, tomografi ve MR gibi radyoaktif ışın saçan cihazların kanseri tetiklediğini söyledi.

Kaya, Özellikle engellilerin hareketsiz kaldığını bundan dolayı aşırı kilo aldıklarını belirterek Bu durumun kanseri birinci dereceden tetiklediğini söyledi.

Batman Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Fatma Zehra Atay`da üyelerinin hastanelerde çektikleri sıkıntıları belirttiği konuşmasında en azından her hastanede ortopedik engelliye uygun bir muayene odasının olması gerektiğini söyledi

Batman İl Sağlık Müdürü Vekili Erkan Ay ise, kanser haftası nedeniyle insanların bu konularda bilinçlenmesi gerektiğini ve seminer çalışmalarının sıklıkla yapılması gerektiğini söyledi.

Hastaların psikolojilerinin bozulmaması için hastaları psikolokla görüştürdüklerini belirten Ay, Hastanelerinde hastalara manevi açıdan destek çıkması için diyanetin din görevlisi görevlendirmesi için görüştüklerini söyledi.

M. Sait Çelik -İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir