• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Midyat`ta Kız İmam Hatip Açık Lise mezunlarına sınavsız ilahiyat imkânı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kız Anadolu İmam Hatip Açık Lisesini bitiren öğrenciler, sınavsız olarak İlahiyat Fakültesi Ön Lisans bölümünü okuyabiliyor. İlk defa başlatılan programla Midyat`ta da Kız İmam Hatip Açık Lisesini bitiren öğrenciler, sınavsız olarak Ön Lisans İlahiyat Fakültesine geçiş yapabilecekler.

Konuyla ilgili konuşan Midyat Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Deniz, okullarında Açık Öğretimden mezun olan kız öğrencilerin sınavsız olarak ön lisans programına dâhil olabileceklerini söyledi.

Okul olarak ilk defa sadece kızlara yönelik açık lise programına başladıklarını belirten Deniz,  şunları söyledi: “Zamanında okuma fırsatı bulamayan, örgün eğitim almak istemeyen, okulu bırakmak zorunda kalan, örgün eğitim için yaşı geçmiş olan, evlenmiş çoluk çocuk sahibi olan, çeşitli nedenlerden dolayı okulla ilişiği kesilen, haftanın 7 günü örgün eğitime devam edemeyen kız ve kadınların hafta da bir gün kursa gelmesi ve başarı elde etmesi şartıyla örgün eğitim diplomasından hiçbir farkı olmayan İmam hatip lisesi diploması alabilecekler.”

Deniz, “Mezun olanlar sınavsız iki yıllık (Ön Lisans) İlahiyat Üniversitesine gidebilecekler. Başarı sağlayıp iki yıllığı bitirenler yine sınavsız Dikey Geçiş şeklinde iki yıl daha açıktan okuyarak mezun olup İlahiyat lisans diplomasına sahip olabilirler. KPSS sınavlarını da başarı ile geçtikten sonra Kur`an kursu hocalığı, vaizelik gibi meslekleri yapabilecekler.” diye konuştu.

Deniz, hafta da bir gün sadece bayanlara yönelik devam edecek kurslarda Kur`an-ı Kerim başta olmak üzere Arapça, hadis, fıkıh, tefsir, mesleki uygulama ve hitabet derslerinin verileceğini belirtti.

18 Eylül`e kadar gerekli harçları bankaya yatıranların okullarına kayıt yaptırabileceklerini söyleyen Müdür Yardımcısı Deniz, “Kayıt yapmak isteyenler vakit kaybetmeden başvurularını yapmaları gerekir.” diye ekledi.  (Süleyman Tunç- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir