• DOLAR 32.484
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2472.542
  • ...
Fransa`dan İngiltere`ye Mülteci Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PARİS - Fransa`da en fazla göçmenin yaşadığı liman kenti Calais Belediye Başkanı Natacha Bouchart, İngiltere Başbakanı David Cameron`un göçmen krizi ile ilgili tutumuna sert eleştiriler yöneltti.

Fransa`dan İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır noktası olarak bilinen Calais kentinin belediye başkanı, yaşadıkları sıkıntılar konusunda İngiltere parlamentosunun ilgili komisyonunda bir konuşma yaptı.

Fransız belediye başkanı, Calais kentinden gelen göçmenleri kabul etmek istemeyen Başbakan Cameron`u "kibirli" davranmakla ve Calais halkını "hor görmekle" suçladı.

Natacha Bouchart, "İngiltere bu göçmenleri almayacaksa, bu insanlar ömür boyu bu halde yaşamaya mahkum mu olacak?" sorusunu yöneltti ve ‘`İngiltere hükümetinin tavrının bıkkınlık verici olduğunu`` ifade etti.

Cameron`un, Suriyeli 20 bin göçmene beş yıl içinde kapılarını açacaklarını ancak Calais kentinden ve Avrupa`nın diğer bölgelerinden kendilerine gelecek göçmenleri istemediklerini açıklamıştı.

Fransa'nın Manş Denizi kıyısındaki Calais kentinde yaklaşık 3 bin kaçak göçmen yaşıyor. Ülkenin en büyük kaçak göçmen kampı da burada bulunuyor. Avrupa`dan İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenler, bu kenti umuda açılan kapı olarak görüyor.

Bu kentteki kaçak göçmen kampının koşulları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir