• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Avustralya da Müslüman sığınmacı istemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya Yayın Kurumu'nun (ABC) haberine göre, Federal İletişim Bakanı Malcolm Turnbull, ülkeye kabul edilecek Suriyeli sığınmacıların Hristiyan olması gerektiğini savunurken, Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Ezidilerin ve Dürzilerin tercih edilmesini önerdi.

Turnbull, Suriye'deki Hristiyanlar için endişeli olduğunu belirterek "Onlar, Suriye'de binlerce yıldır hayatta kalan azınlık. İsa'dan beri oradalar" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Bishop ise bir radyo kanalına verdiği demeçte, hükümetin krizden kaçan Suriyeli sığınmacılar için hem geçici hem de kalıcı seçenekler üzerinde çalıştığını kaydederek "Suriye'de Hristiyan azınlığın zulme uğradığını düşünüyorum. Çatışmalar bitse bile zulümler devam edecek" dedi.

Suriye'deki çatışmalar bitse bile "gidecek yeri olmayan" etnik ve dini azınlıkların ülkeye kabul edilmesinin doğru olacağına işaret eden Bishop, "Hem Irak hem de Suriye'de Maruni, Dürzi ve Ezidiler gibi dini azınlıklar var" diye konuştu.

"ARTIK MÜSLÜMAN ERKEK İSTEMİYORUZ"

ABC'de yer alan haberde bazı koalisyon milletvekillerinin, Başbakan Tony Abbott'a, "Artık daha fazla Müslüman erkek istemiyoruz" mesajını verdiği ileri sürüldü.

Liberal Parti Senatörü Cory Benardi ise Avustralya'nın zulme uğrayan azıklıklar için çaba harcamaya odaklanması gerektiğini vurgulayarak "Ortadoğu'daki Hristiyanlar dünyada en çok zulme uğrayan topluluklarından biri" dedi.

Avustralya'da koalisyon ortağı Ulusal Parti milletvekili George Christensen de Hristiyanlara öncelik verilmesi gerektiğini savunarak Müslümanlara, dünyadaki Müslüman ülkelere sığınmaları çağrısında bulundu.

"MAĞDURLARIN İNANCINA BAKILMAZ"

Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Bill Shorten ise bu yaklaşıma "Savaş mağdurlarının inancına bakılmaz" diyerek tepki verdi.

"Bizim ilgilendiğimiz nokta, azınlık ve ezilenlerin güvenliklerinin sağlanması. Bir kadın çok büyük kötülüklere maruz kalıyorsa veya küçücük bir çocuk denizde boğuluyorsa onların dinleriyle ilgilenmem. Güvenlikleriyle ilgilenirim" ifadesini kullandı.

Victoria İslam Konseyi (ICV) Başkanı Bayram Aktepe, Avustralya'da devam eden tartışmaların "incitici" olduğunu söyleyerek "Ülkelerindeki terörden canlarını kurtarmak için kaçan sığınmacıların alımında sayılar, dini inançlar ve ırklar önemli değildir. Önemli olan, hayatlarını kurtarmak isteyen insanlara kucak açılmasıdır" diye konuştu.

Avustralya Göç Bakanı Peter Dutton'un, sığınmacı krizini görüşmek üzere Cenevre'ye gitmesinin ardından, ülkeye kabul edilecek Suriyelilerin sayısı tartışma konusu olmuştu.

Başbakan Abbott, ülkeye tüm dünyadan kabul edilen yıllık sığınmacı sayısında artış olmayacağını fakat Suriyeli sığınmacı sayısının artırılacağını açıklamıştı.

Avustralya İşçi Partisi 10 bin, Yeşiller Partisi 20 bin sığınmacı alınmasını talep ederken iktidar partisi milletvekili Ewen Jones 50 bin sığınmacının kabul edilebileceğini söylemişti.

Avustralya, her yıl tüm dünyadan 13 bin 750 sığınmacı kabul ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir