• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı,Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların ilk saatlerde Sinop ile Samsun'un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç bölgelerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, ilk saatlerde Marmara, ile Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde İstanbul'un kuzey ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Samsun'un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı bulutlu, hafif yağışlı 21/28

Ankara: Az bulutlu ve açık 17/29

İzmir: Az bulutlu ve açık 21/30

Adana: Az bulutlu ve açık, sıcak 26/39

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sıcak 21/38

Batman: Az bulutlu ve açık, sıcak 19/39

Van: Az bulutlu ve açık 13/28 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir