• DOLAR 32.537
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2429.429
  • ...
Simental cinsi damızlık boğa dağıtımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Düzağaç Kampusunda gerçekleşen 40 adet damızlık boğa dağıtım törenine, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Vekili Halit Yüksel ve müracaatta bulunan hayvan yetiştiricileri katıldı.

Törende, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle yürütülen GAP-DAP-KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında yüzde 80 hibeli 40 adet Simental cinsi damızlık boğalar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından, Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletmesi’nden seçilerek getirilip, müracaatta bulunan çiftçilere dağıtıldı.

Kura çekimiyle dağıtıldı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Vekili Halit Yüksel tarafından, müracaatta bulunan hayvan yetiştiricileri huzurunda, kulak küpe numaralarının kuraları çekilerek hak sahiplerine dağıtımı yapıldı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir