• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
"Allah için bu yollarımızın halini gösterin, kışın halimiz ne olacak?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kiğı ilçesine bağlı Alagöz, Nacaklı, Çanakçı ve Sırmaçek köy yolları 2010 yılında asfaltlandı. Her adımının tehlike arz ettiği yollarının 5 yıldan bu yana onarılmadığını ileri süren köy sakinleri yaşadıkları mağduriyete sitem etti.

Kiğı ilçesinin en fazla nüfusa sahip grup köyleri, yaşadıkları yol sorununa tepkili. Köy yollarının yapıldığı günden bu yana onarılmadığını ve her adımının tehlike arz ettiğini belirten Sırmaçek Muhtarı Mehmet Aylaş, "Kiğı`da nüfus olarak en yoğun olan bölge bizim bölgemizdir, ancak beklenen hizmetler gelmiyor. Yollarımız beş yıl önce asfaltlandı, bir daha da bakan olmadı. Karakoçan yolundan başlayan Alagöz köyü sınırına girdiğimiz anda çile başlıyor. Virajlar çökmüş, Köprülerin girişi çıkışı çökmüş, köylerin içi içler acısı. Defalarca dilekçeler verdik ama, bir yetkili gelip bakmadı bile." dedi.

Alagöz Köyü Muhtarı Hüseyin Apatarkan ise, "Bu yolumuz köstebek yuvasına dönmüş, yazın bile geçilmiyor kışın ne yapacağız?” diyerek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi.

‘Köprü üç defa yapıldı ama yine olmadı`

Alagöz ile Nacaklı köyleri arasında üç defa yapılan köprünün sağlıklı yapılmadığını belirten Sabri Akçan ise, "Yolu ve köprüyü kıyaslayın, yol dereye paralel giderken bir anda köprüye doksan derece dönüş yapılmış ve köprüye giriş çıkışı görüyorsunuz. Böyle yol mu olur, böyle köprü mü olur? Yine seçimler geliyor, aday adaylarını köyümüzün bu yollarını görmeye davet ediyorum. Mühendis olmaya gerek yok, göz var nizam var. Gelsinler yolumuzu standartlara göre yapsınlar ,ondan sonra bizden oy istesinler. Sırmaçek köyünde hala kanalizasyon yok, kilitli taş yok. Muhtar dilekçe veriyor, ödenek yok deniyor, peki biz hizmeti kimden isteyelim?" diye sitem etti.

Çanakçı Köyü`nde yıllardır Minibüs şoförlüğü yaptığını belirten Murat Akyüz ise, "Allah rızası için yazın bu yolların halini gösterin, kışın halimiz ne olacak? Artık imkânımız kalmadı, araçlarımızı tamirden çıkaramıyoruz." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir