• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Başbakan: Kardeşler arasına fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van  Filo Komutanlığı`nda düzenlenen törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Prof. Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, İl Jandarma Komutanı, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, kurum müdürleri ile askeri erkân katıldı.

Cenazede itidal ve birlik çağrısı yapan Davutoğlu, "Hiçbir yerde bu toprağın çocukları arasında fitne çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Gün suçlamalar günü değil. " dedi.

“Bu topraklarda kardeşler arasına fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz”

Yüz yıl önceki İstiklal Harbi için bu bölge insanının nasıl bir araya geldiyse bugün de çetelere karşı omuz omuza vermek zorunda olduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Omuz omuza vereceğiz. Hep beraber bu topraklarda bin yıllık kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Bu çetelere karşı hep beraber olalım. Bu topraklarda kardeşler arasına fitne sokulmasına izin vermeyeceğiz. Birliğimizi beraberliğimizi gösterelim. Hangi siyasi görüşte olursak olalım bu haince saldırılara karşı omuz omuza duralım."

Davutoğlu`nun konuşmasında duygusal anlar yaşadığı ve gözyaşlarına hâkim olamadığı gözlendi.

16 askerin cenazeleri ambulanslarla törenin yapılacağı alana getirildi. 10 askerin cenazesi memleketlerine gönderilirken 6 askerin cenazesi ise Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu arada Üstçavuş Okan Taşan, Astsubay Çavuş Deniz Göçkün, Uzman Çavuşlar Tayfur Hançer, Harun Saltalı, Sözleşmeli Er Resul Çoşkun, Piyade Er Muharrem Öksüz'ün cenazelerinin ise sabah saatlerinde Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi.

Dağlıca yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonlarda, bir grup PKK'li tarafından yol kenarına yerleştirilen patlayıcıların infilak etmesi üzerine hayatını kaybeden 16 askerin cenazeleri dün askeri helikopterle Van Helikopter Filo Komutanlığı'na buradan da ambulansla İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Asker Hastanesine getirilmişti. (Murat Dalgın-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir