• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
Şırnak'ta ilk kez kapalı damar ameliyatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalp Damar Cerrahı Uzmanı İzzet Demir tarafından Şırnak Devlet Hastanesinde ilk kez kapalı damar ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası hasta İzzet Demir sağlığına kavuştu.

Dr. Demir, hastanın damar tıkanıklığı ve yürüme zorluğu şikayeti ile kendilerine başvurduğunu belirterek hastanın başarılı bir operasyon geçirdiğini söyledi.

Hastanın ayağına 4 yıl önce Kuzey Irak’ta yapay damar takıldığını belirten Demir, “Hasta sol bacağında aşırı ağrılar ve yürüme zorluğu şikayeti ile bize başvurdu. Yapılan tetkiklerde hastada Femoralter orta kesiminde yaklaşık 5,6 santim damar tıkanıklığı mevcuttu.” dedi.

Şırnak’ta ilk kapalı damar ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Demir,  Bizim yaptığımız bu operasyon Şırnak’ta ilk ameliyattır. Biz bu bacaktaki operasyonu cerrahi yöntem olmadan kapalı bir şekilde anjiyo gibi damarın içine girerek o kapalı sekmendeki trombüsü pıhtıyı aspreli çekip yerine bir balonla genişletme yapıp damarı normal haline döndürmeye çalıştık. Çok başarılı bir operasyon oldu. Ayağı ısındı hastamızın bacağındaki damarlar açıldı.” diye konuştu.

Hastanın tedavi sürecinin iyi geçtiğini ifade eden Demir, hastanın sağ ayağında da aynı problemin yaşandığını onu da iki ay sonra aynı ameliyatın yapılacağını sözlerine ekledi.

Hasta Serdar Erdem ise daha önce yürüme zorluğu çektiğini sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Erdem, şöyle konuştu: “Ben 4 yıl önce Irak’ta bir operasyon geçirdim. Ama ağrılarım hep vardı. İzzet Hoca’ya geldim. Yaptığı başarılı operasyon sonucu sol ayağımdaki şikayetlerim gün gün azalıyor. İnşallah sağ ayağım da yakında aynı tedavi ile iyileşir sağlığıma kavuşurum. Hocama minnet borçluyum.” (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir