• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Adana Memur-Sen`den PKK`ye telin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`nin son günlerde gerçekleştirdiği saldırıları kınayan bir açıklama yapan Memur-Sen Adana İl Temsilciliği, bölge halkı incitilmeden PKK ile mücadele edilmesi gerektiğini savundu.

Adana İstasyon Meydanı`nda gerçekleşen basın açıklamasını Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, okudu.

Saldırıları nefretle kınadıklarını ifade eden Sezer, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizliğin PKK tarafından kirli emeller için kullanıldığını söyledi.

Suruç`taki patlamanın ardından PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarla Türkiye`nin yeniden terör sarmalının içine çekildiğini belirten Sezer, bu şekilde toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıkıldığını kaydetti.

“Bir insanın ölümü, bütün insanlığın ölümüdür” ifadeleriyle açıklamasını sürdüren Sezer, “Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır. Çare, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, halk önderlerini devreye sokmaktır.” dedi.

Yeni bir anayasanın şart olduğuna vurgu yapan Sezer, “Her türlü provokasyon ve engellemeye rağmen başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye`nin 7 bölgesinde yatırımları arttırılmalıdır. Eğitim sistemimiz değerler odaklı olarak yeniden yapılandırılmalı, gençlerimiz milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmalıdır.” diye konuştu.

Bölge halkı incitilmeden PKK ile mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Sezer, PKK`nin de mutlaka silah bırakıp ülke dışına çıkması gerektiğini söyledi.

Basın açıklaması sırasında PKK aleyhine slogan atan topluluk, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (Ayhan Kaya - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir