• DOLAR 32.599
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2503.402
  • ...
Zillet Bizden Uzaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hepimiz biliyoruz ki; Muhaceret kaçmak değildir! Muhacerat müminlerin, baş eğmezlerin güç yetiremeyince teslim olmayışlarının ifadesidir. Muhacir gözden dökülen yaş gibidir. Hicret gözyaşı, Ana babaya, kardeşe, eşe dosta, vatana, yüksek dağlardan geldiği yerin kokusunu teneffüs ederken dağlar kadar büyük zulüm dağlarını hatırlatır. Bu muvahhidin güç yetiremediğinden muhacir olduğunu andıkça içten içe yanması insanı ağlatmaz mı? Onun için mümin sahabeler Mekke’den, Medine’ye hicretlerinden dolayı muhacir diye adlandırılmışlardı… Çünkü azılı müşriklerin onlara yaptıkları işkenceler karşısında güç yetiremiyorlardı. Bazıları başkalarının himayesine girerek, bazılarda zengin olan sahabeler tarafından satın alınıp hürriyetlerine kavuşturuluyorlardı. Bir nebze olsun işkenceleri hafiflemiş oluyordu. Bu hicretleri onlardan korktukları için değildi Mallarının ellerinden çıkacağı korkusu da değildi… Onlar Allah’ın yüce dinini yaymak için ve Allah’a daha güzel bir şekilde kulluk görevlerini ifa etmek için hicret etmişlerdi. Hicret o zamana has bir olay olmadı ne yazık ki. Şimdilerde de hicretler baş gösterdi. Yine Müslüman kardeşlerin bu kadar hakaretlere iftiralara işkencelere maruz kalmaları Elhamdülillah ki; ne bir dünya malı, ne de şan şöhret içindir. Aslında bizim daha çok sevinmemiz lazım. Neden? Çünkü: bu yaptığımız icraatlar gerçek manada Allah rızası içindir. Bizler her ne kadar zorunlu hicretlere, iftiralara, yalanlara maruz kalsak ta yaptığımız işler Allah c.c için olunca kalplerimiz rahat ve huzurdadır. Bunun yanı sıra Allah c.c’ n bol sevap hazinesinden de hasenatlar kazanıyoruz. Ama bazı mürtet örgütlere gelince hem istediklerini elde edemiyorlar hem de Allah c.c ’n gazabına mazhar oluyorlar. Üstelik ne kadar rahatlıkta maddi açıdan ne kadar zenginlikte olsalar da bir türlü ruhları huzura kavuşamıyor. Müminlere yaptıkları haksız iftiralar ve kışkırtma propagandalarından dolayı vicdanları asla rahat değildir! Ve olmayacaktır da… Çünkü kalpleri, kulakları, mühürlenmiş gözlerinin önüne perdeler çekilmiş ve işte bu yüzden hakikatleri göremiyorlar. Ey Müslüman ümmeti için kötülükler peşinde koşan zavallılar! Sizi gerçek anlamda Müslüman olmaya davet ediyorum! Gelin Nasuh bir tövbe ile günahlarınız için Allah c.c’ a tövbe edin. Zira bir Müslüman’ın başka bir Müslüman’ın kılına dahi zarar gelmesini istememesi gerekirken sizler nasıl oluyor da bu kadar zalimce bir pişkinlikle t.v radyo gazete dergi vs. gibi yayın araçlarınızla bizlere iftiralar atıyor yapmak istediklerimizin önünü kapatmaya çalışıyorsunuz? Şunu unutmayınız ki; Bizim hicretlerimiz sizden korktuğumuz için değildir! Korkaklık bizden uzaktır! Yalan bizden uzaktır! Zillet Bizden Uzaktır!

Mümine Salman / Batman – Yaş: 20


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir