• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Gaziantep`te telefon dolandırıcılığına 12 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te geçtiğimiz hafta içerisinde bir kişiyi İstanbul ve Manisa'dan da telefonda kendilerini savcı olarak tanıtıp 6 kişiden para talebinde bulunan ve PTT şubesine para yatırılması yönünde yönlendiren 12 kişi suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep`in merkez Şehitkâmil ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde ismi öğrenilemeyen bir vatandaşı arayarak kendilerini savcı olarak tanıtan 2 kişi, ismi öğrenilemeyen kişiden para talebinde bulunarak istenilen adrese getirmesini talep etti.

Polis, telefon dolandırıcılarının aradığı kişiye ulaşarak tuzağa düşmemesi için yönlendirdi. Polislerin yönlendirmesi ile telefonda kendilerini savcı olarak tanıtan kişilerin dediğini yaparak istediği parayı istenilen yere bıraktı.

Telefon kapandıktan sonra polis, tuzağa düşürülmek istenen vatandaştan ziynet eşyası yerine kâğıt konulan poşeti, dolandırıcıların istediği yere bıraktırdı. Bölgede önlem alan polis, ziynet eşyası dolu olduğu sanılan poşeti almaya gelen 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan bu olaydan bir gün sonra ise Gaziantep ile İstanbul ve Manisa illerinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan kişilerin olduğunu ve aynı gün Manisa`dan Gaziantep Şahinbey Postanesi`ndeki bir hesaba 36 bin TL para yatırıldığı ihbarını alan polis PTT şubesine giderek önlem aldı.

PTT şubesinde güvenlik önlemi alan polis, parayı çekmeye gelen 5 kişi ile bunlarla birlikte hareket ettiği saptanan 5 kişiyi belirleyerek toplamda 10 kişiyi suçüstü yakaladı.

Suçüstü yakalanarak gözaltına alınan 10 kişinin emniyetteki ifadeleri ve PTT şubesindeki güvenlik kameralarında şüphelilerin tuzaklarına düşürdükleri 6 kişiden 200 bin lira dolandırdıklarının belirlendiği belirtildi.

Yakalanan 10 kişi Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu bildirildi.

Ayrıca Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada vatandaşlar uyarılarak, vatandaşların bu yöntemlerle kendilerini arayıp polis veya savcı olarak tanıtan şahıslara inanmamaları, hiçbir polisin veya Cumhuriyet Savcısının operasyon yapılacağı bahanesiyle kimseden para, ziynet eşyası gibi şeyler istemeyeceği belirtildi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir