• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Doğu ve Güneydoğu`ya sefer yapan otobüsler taşlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Dağlıca'da 16 askerin hayatını kaybettiği PKK saldırısını protesto için toplandı. Merkez Kocasinan İlçesi Kuzey Çevreyolu Mimarsinan Köprülü Kavşağı üzerinde toplanan grup, Doğu ve Güneydoğu illerine giden otobüsleri taşladı. Bazı otobüslerin camları kırılırken, bir çocuk atılan taşlardan yaralandı. Saldırıya hedef olmamak için bazı şoförler yol değiştirirken, saldırganlar karanlıktan yararlanarak kaçtı.

Camları kırılan ve hasar gören otobüslerde bulunan yolcular başka otobüslere aktarıldı. Kayseri terminalinde 30, Pınarbaşı İlçesi`nde 40 olmak üzere, toplam 70 otobüs yol güvenliği sağlandıktan sonra yollarına devam etti. Kayseri- Malatya karayolu üzerinde yer alan Pınarbaşı ve Bünyan ilçeleri geçişlerinde de polis ve jandarma devriye görevi yaptı.

SABAHA KADAR GÖSTERİ

Kayseri kent merkezinde polis ekipleri, sabaha kadar devam eden eylemler nedeniyle HDP ve AK Parti binaları önünde güvenlik önlemi aldı.

Talas İlçesi'ndeki Jandarma Bölge Komutanlığı önüne ellerinde Türk bayraklarıyla gelen 500 kişilik grup, 'Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz', 'Ne mutlu Türküm diyene' diye slogan atıp, ilçe merkezinde motosiklet, otomobil ve minibüslerle konvoy oluşturdu.

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir