• DOLAR 32.538
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2489.78
  • ...
Konya Peygamber Sevdalılarından anlamlı etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Koordinatörlüğü, Yenikent Kızören Obruğunda organize ettiği sosyal etkinlikte Konyalı Peygamber Sevdalılarını bir araya getirdi.

Etkinliğe, derneklerin üye ve gönüllülerinden oluşan yüzlerce kişi katıldı. Çeşitli yarışmaların da yapıldığı etkinlikte grup davet tarafından ilahiler seslendirildi.

 “Bu din kolay gelmedi”

Etkinlikte bir konuşma yapan platform yetkililerinden Yusuf Tutak, Müslümanların birbirlerine omuz vermesi gerektiğini belirterek, İslam dininin ve Müslümanların tarih boyunca birçok badireler atlattığını ve büyük emeklerle bu günlere gelindiğini belirtti.

“Hatice gibi anneler olursa Fatıma gibi Ali gibi çocuklar yetişecek ”

İslam dininde ailenin önemine de değinen Tutak, Hz. Peygamberin İslam Davasında en büyük desteğinin ve toplumun tamamının düşman kesildiği bir dönemde sığınağının eşi Hz. Hatice olduğunu belirtti.

Tutak, “Hanımlarımızın birer Hatice olması için çalışma başlatacağız. Bakınız! Resülullah Ebu Talib`e gitmiyor, çevresindeki başka akrabalarına gitmiyor. Hz. Ebubekir 22 yıllık dostu olmasına rağmen onunda yanına gitmiyor. İlk başvurduğu yer Hz Hatice`dir. Hüzün yılında Peygamber efendimiz Hz Hatice`nin ahiret yolculuğunda olduğunu görünce can yoldaşı için gözlerinden yaşlar akıyordu. O bütün Müslümanların annesidir. Bakın bugün eğer biz Hz. Ali`den bahsediyorsak onun altındaki imzalardan biri Hz Hatice`dir. Eğer Zübeyir bin Avvam`dan bahsediyorsak altındaki imzalardan biri Hz Hatice`dir. Böyle anneler olursa Fatıma gibi Ali gibi çocuklar yetişecek. ” ifadelerini kullandı.

Etkinlik geleneksel Konya pilavının misafirlere ikramı ve çeşitli yarışmaların yapılması ile son buldu. (İsmail Yılmaz - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir