• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Hasta taşıyan ambulanslar hedef alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de PKK`liler, ambulansları hedef almaya devam ediyor. 112 Acil Servis İstasyonu'na ait ambulans, Dargeçit İlçesi'ne seyir halindeyken, PKK'lıların uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, ambulansın arka kapısında kurşunlar isabet etti. Yaşanan bu olay ile birlikte saldırıya uğrayan ambulansların sayısı 6`ya yükseldi.

“Ambulansların saldırıya uğraması kabul edilemez”

Mardin`de biri evde sağlık hizmet aracı olmak üzere 6 ambulansın çeşitli saldırılara maruz kaldığını aktaran Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, “Bir hekim veya sağlık çalışanı, acil hastayı ambulansla sevk etmek telaşı içinde çırpınırken kurşunlara hedef olması veya ambulansın Molotof ile yakılması asla kabul edilemez.” dedi.

“Sağlıkçıların hedef alınması tam bir cinnet halidir”

Son dönemlerde hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artması ve sağlıkçıların hedef alınması tam bir cinnet hali olduğunu kaydeden Derviş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ambulansımızın kurşunlanarak veya molotof atılarak hizmet dışı bırakılması, hangi ideolojinin, hangi inancın veya öğretinin hükümlerinde yer alabilir. Hangi insan nereden aldığı talimatla hastaya giden bir ambulansı veya sağlıkçıyı öldürmeye kastedebilir.  Hangi ideoloji ve inanç sağlık çalışanlarının yüreğinde yardım isteyen hasta ve yaralıya müdahaleye gidemeyecek kadar korku oluşturabilir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir