• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Üniversitelerde yeni eğitim öğretim yılı pazartesi başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hükümetin; ilkokul, ortaokul ve liselerin Kurban Bayramı`ndan sonra başlayacağına yönelik kararının, üniversitelerin akademik takvimini kapsamadığı bildirildi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü,  ÇÜ`de derslere planladığı üzere 14 Eylül`de başlanacağını duyurdu.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı işbirliğiyle hazırlanan ve Senato tarafından onaylanan akademik takvimin Kurban Bayramı`nı da göz önüne alınarak kesinleştiğini bildirdi.

Prof. Dr. Erdoğan,  “Bayramın devreye girmesiyle bu yıl ki akademik takvim üzerinde ayrıca bir çalışma gerçekleştirip Çukurova Üniversitesi Senatosu`nun onayına sunduk. Eğitim-öğretim yönetmeliğimize göre 14 haftası ders, bir haftası ara sınavlar, bir haftası da final sınavları olmak üzere 16 haftalık yarıyıl akademik takviminde değişiklik yapılamaması; dolayısıyla 16 haftalık güz dönemi, 16 haftalık da bahar dönemini hesaplandığında akademik verimlilik, Adana`nın iklim şartlarını göz önüne alarak akademik takvimin 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlamasına karar verildi.” diye belirtti. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir